Αμετανόητος ο δολοφόνος της Κοξ: “Θάνατος στους προδότες, ελευθερία στη Βρετανία”




Όταν ρωτήθηκε για το όνομά του σε δικαστήριο του Λονδίνου, ο Τόμας Μέιρ που κατηγορείται για τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, δήλωσε: “Το όνομα μου είναι, θάνατος στους προδότες. Ελευθερία στη Βρετανία.

Ο Τόμας Μέιρ παρουσιάστησε στο Δικαστήριο του Γουεστμίνστερ, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Κοξ, που προκάλεσε σοκ στη Βρετανία, ενώ είχε ως πολιτική συνέπεια της διακοπή της προεκλογικής εκστρατείας αναφορικά με το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα την επόμενη εβδομάδα, αναφορικά με την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ο Μέιρ βαρύνεται με την κατηγορία της δολοφονίας της Κοξ, αλλά και με κατηγορίες σχετικές με την κατοχή πυροβόλου όπλου, αλλά κι άλλου επιθετικού όπλου.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι δύο αντίπαλες πλευρές στη Βρετανία που τάσσονται υπέρ και κατά της εξόδου από την ΕΕ, αναμένεται ότι αύριο θα επαναλάβουν την προεκλογική εκστρατεία τους, μετά τη διακοπή της, εξαιτίας της δολοφονίας της βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ.

Τα νομοθετικά σώματα στη Βρετανία, αναμένεται ν’ αποτίσουν φόρο τιμής στη δολοφονημένη βουλευτή, τη Δευτέρα, ενώ κλιμακώνεται ο πολιτικός προβληματισμός για το αν η δολοφονία της, θα επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η πιθανότητα μιας βρετανικής ψήφου για την παραμονή στην ΕΕ, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, μειώθηκε στο 65% σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχήματα του διαδικτυακού Betfair.

Η ίδια πιθανότητα της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, έπεσε στο 60% την Πέμπτη, για ν’ αυξηθεί στο 67% χθες.

Παρά το γεγονός ότι τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία, αφήνουν να εννοηθεί ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ, οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια αμφιλεγόμενη εικόνα σχετικά με τη συμπεριφορά, αλλά και την τελική επιλογή ψήφου, που θα κάνουν οι ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Λονδίνο, United Kingdom

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: