Ο Δήμαρχος Μόρφου καταδικάζει τις παράνομες επενδύσεις στην κατεχόμενη κωμόπολη




Ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας κατήγγειλε την `απαράδεκτη και προκλητική στάση της Τουρκίας και των εγκάθετων της στην Κύπρο, αναφορικά με το θέμα των παράνομων επενδύσεων που πραγματοποιούνται στην κατεχόμενη Μόρφου και την ευρύτερη περιοχή και την προσπάθεια εκμετάλλευσής τους για παγίωση των τετελεσμένων της εισβολής`.

Η Μόρφου, αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους Μορφίτες και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παραιτηθούν του αναφαίρετου δικαιώματος τους για επιστροφή.

“Η Τουρκία δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να αποφασίζει και να διακηρύττει δημόσια για το ποιες περιοχές θα επιστραφούν και ποιες όχι αφού πρέπει πάντοτε να θυμούνται ότι τίποτα στην Κύπρο δεν είναι ιδιοκτησία τους. Τα εδάφη που κρατούν, τα κρατούν παράνομα και με την βίαιη επιβολή του κατοχικού τουρκικού στρατού” προσθέτει.

Με την απαράδεκτη συμπεριφορά τους, αναφέρει ο κ. Πίττας, “μας αποδεικνύουν περίτρανα τους στόχους και τις επιδιώξεις τους για διχοτόμηση και όχι για επανένωση της πατρίδας μας”.

Ο Δήμαρχος Μόρφου καλεί το διεθνή παράγοντα αλλά κυρίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, να θέσει τέλος στον τουρκικό επεκτατισμό στην Κύπρο και να αντιληφθούν ότι η Τουρκία όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σήμερα χρησιμοποιεί το διακοινοτικό διάλογο όχι για λύση αλλά για διχοτόμηση της Κύπρου και του λαού μας.

“Αυτά τα σχέδια, δεν θα περάσουν γιατί ο κυπριακός λαός δεν συμβιβάζεται με την κατοχή και δεν αναγνωρίζει τα τετελεσμένα της εισβολής που μας επέβαλε η Τουρκία με τη βία των όπλων και την παρουσία 40000 τουρκικών στρατευμάτων στο νησί μας” καταλήγει ο κ. Πίττας.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: