100 και πλέον μαχητές του PKK νεκροί ή τραυματίες στο πεδίο των μαχών, λένε οι Τούρκοι




Περισσότεροι από 100 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σήμερα, μία από τις αιματηρότερες ημέρες των τελευταίων ετών στην τουρκο-κουρδική σύρραξη, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.

Οι περισσότεροι κούρδοι μαχητές μεταφέρθηκαν στις βάσεις που διατηρεί το PKK στο βόρειο Ιράκ.

Τις τελευταίες ημέρες οι συγκρούσεις έχουν επικεντρωθεί στις επαρχίες Χάκαρι, στα σύνορα με το Ιράκ, και Βαν, στα σύνορα με το Ιράν.

Αντάρτες κατέλαβαν αρκετά χωριά από το Ισλαμικό Κράτος κοντά στην πόλη Αλ Ράι, ανέφερε αξιωματούχος

Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία κατέλαβαν αρκετά χωριά από το Ισλαμικό Κράτος κοντά στην πόλη Αλ Ράι, από όπου οι οργανώσεις των ανταρτών εξαπέλυσαν νωρίτερα χθες μια νέα επιχείρηση ενάντια στους τζιχαντιστές του ΙΚ, ανέφερε ένας αξιωματούχος των ανταρτών.

“Κατέλαβαν αρκετά χωριά, περίπου οχτώ. Στην αρχή πήραν τον έλεγχο σε δύο και υπαναχώρησαν, αλλά έπειτα έφτασαν ενισχύσεις και πραγματοποίησαν προέλαση”, τόνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Ζακάρια Μαλαχίφζι, στέλεχος της οργάνωσης Φαστατκίμ με έδρα το Χαλέπι.

Οι περιοχές που κατέλαβαν οι Σύροι αντικαθεστωτικοί βρίσκονται ανατολικά και νότια του Αλ Ράι, το οποίο απέχει 2χλμ από τα τουρκικά σύνορα.

Τουρκικά άρματα μάχες πέρασαν χθες από το μεθοριακό τουρκικό χωριό Κιλίς τα σύνορα με τη Συρία, κατευθυνόμενα στο χωριό Αλ Ράι, προς υποστήριξη των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του ΙΚ από χωριά, ανοίγοντας έτσι ένα νέο μέτωπο στην περιοχή, μετά την έναρξη της επιχείρηση της Άγκυρας “Ασπίδα του Ευφράτη”.

Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις του ΙΚ στη Συρία με ένα αντιπυραυλικό σύστημα που αναπτύχθηκε πρόσφατα στην Τουρκία

Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στόχους του Ισλαμικού Κράτους κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, χρησιμοποιώντας ένα κινητό πυραυλικό σύστημα που ανέπτυξαν πρόσφατα στην περιοχή, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός διπλωμάτης.

“Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν στόχου του ΙΚ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία χθες το βράδυ με το σύστημα HIMARS” ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μπρετ ΜακΓκάρκ, ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος στον συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές.
Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς αναπτύχθηκε στα σύνορα της Τουρκίας το κινητό πυραυλικό σύστημα HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System).

Η Τουρκία, που μετέχει στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, άνοιξε σήμερα ένα νέο μέτωπο στη Συρία, καθώς τουρκικά άρματα μάχης πέρασαν από τη μεθοριακή πόλη Κιλίς, σε μια επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τα σύνορα.

03/09/2016 20:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Άγκυρα, Turkey – Ουάσιγκτον ΗΠΑ – Βηρυτός, Lebanon

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: