Επαναφορά του σχεδίου Ανάν, βλέπει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ: Είναι στόχος της κυβέρνησης




Απώτερος στόχος της Κυβέρνησης είναι η επαναφορά του σχεδίου Αναν αλλά και ο αιφνιδιασμός, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας μετά το πέρας του 14ου ετήσιου μνημόσυνου του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού που τελέστηκε στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε, «ακούμε καθημερινά τον κατοχικό ηγέτη να επαναλαμβάνει τις δικές του κόκκινες γραμμές. Είναι κόκκινη γραμμή η παρθενογένεση, οι εγγυήσεις, οι έποικοι οι χρήστες; Από την άλλη ακούμε τον Ιωάννη Κασουλίδη να μας λέει πως, η δική μας πλευρά δεν πρέπει να έχει κόκκινες γραμμές» είπε.

« Ακούσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως είπε, να μας λέει πως αν μας ενημερώσει το τι συζητείται στις διαπραγματεύσεις θα γίνει εμφύλιος στη ε/κ κοινότητα. Ακούσαμε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να μας λέει πως θα μας ενημερώσει για το περιεχόμενο της λύσης μετά που θα υπογραφεί το σχέδιο και αυτή η ενημέρωση για το Κυπριακό, το οποίο διαπραγματεύονται ΑΚΕΛ- ΔΗΣΥ εδώ και 7 χρόνια θα πάρει έκταση ένα με δυο μήνες. Νομίζω είναι ξεκάθαρο το τι γίνεται» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επανέλαβε ότι ο αιφνιδιασμός είναι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης και απώτερος στόχος είναι η επαναφορά του σχεδίου Ανάν.

«Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι μια- μια οι πρόνοιες τους σχεδίου Ανάν έρχονται πίσω. Η αριθμητική ισότητα η παρθενογένεση με εποικοδομητικές ασάφειες οι χρήστες, ξένοι δικαστές. Όλα αυτά υπήρχαν στο σχέδιο Ανάν. Είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος είναι να τα επαναφέρουν και απλά επιβάλλεται συσκότιση για να μην πάρει χαμπάρι ο κόσμος το τι γίνεται» ανέφερε.

«Εμείς, σημείωσε, διαφωνούμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ενημέρωση, πρέπει να υπάρχει διαφωνία στις διαπραγματεύσεις. Το κυπριακό δεν αφορά μόνο μια μικρή διαπραγματευτική ομάδα. Αφορά όλους. Πρέπει να υπάρχει δημοκρατία σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της επίλυσης του κυπριακού, γιατί ο διαπραγματευτής μας θα μπορεί σε τέτοιες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσει το λαό ως ασπίδα ενάντια στις αθέμιτες πιέσεις που θέλουν να μας επιβάλουν μια επικίνδυνη λύση του κυπριακού», ανέφερε καταλήγοντας.

Σκάνδαλο με ελικόπτερα

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σχολιάζοντας το νέο σκάνδαλο που εμπλέκει την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη πρώην Γενική Ελέγκτρια και νυν Διοικήτρια της ΚΤ ανέφερε ότι “είναι ανησυχητικές αυτές οι πληροφορίες και πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και πόσο μάλλον γιατί αφορούν την Γενική Ελέγκτρια και νυν Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας».

«Πρέπει οι αρμόδιες αρχές άμεσα να προχωρήσουν στην διερεύνηση γιατί ακριβώς πρέπει επιτέλους να έχουμε διαφάνεια και πάταξη της διαπλοκής. Δεν γνωρίζω αν αυτές οι πληροφορίες αληθεύουν αλλά σίγουρα το γεγονός ότι αφορούν σημαντικούς θεσμούς του κράτους προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία», όπως είπε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: