Έκλεισαν την Εθνική οδό οι πρόσφυγες της Ειδομένης, διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη




Σε κλείσιμο και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς προχώρησαν πρόσφυγες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κλειστά σύνορα.

Μια ομάδα προσφύγων, από αυτούς που λίγο νωρίτερα είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό της αερογέφυρας Πολυκάστρου Κιλκίς, έκλεισε επίσης και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού. Αποτέλεσμα είναι να παρατηρείται σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Καθιστική διαμαρτυρία στην πύλη 10 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, πριν λίγο, ομάδα προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στον χώρο, ο οποίος έχει διαμορφωθεί για τη φιλοξενία τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Μέλλιος, ομάδα περίπου 30 ατόμων διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση στη διανομή του δεκατιανού, για την οποία, όπως είπε, την ευθύνη δεν έχει το λιμάνι. Στη συνέχεια οι πρόσφυγες και μετανάστες κρατώντας πανό και πλακάτ ζητούσαν να τους επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα, προκειμένου να μεταβούν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα, εξάλλου με πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να σταλούν εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για τις διαδικασίες κατάθεσης αιτημάτων ασύλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: