Ότι ζητά η Τουρκία! Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Συρία προτείνει η Μέρκελ




Υπέρ της δημιουργίας «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων» στην Συρία, προκειμένου να μην κινδυνεύουν οι πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν, τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και χαρακτήρισε απαράδεκτη την σημερινή κατάσταση στην περιοχή.

«Η σημερινή κατάσταση παραμένει μη ανεκτή. Θα ήταν χρήσιμο αν υπήρχε στη Συρία μια περιοχή, στην οποία καμία από τις πλευρές δεν θα πραγματοποιούσε αεροπορικές επιθέσεις. Με τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε.

Αν όμως καταφέρναμε να κλείσουμε μια συμφωνία μεταξύ του συνασπισμού εναντίον του Άσαντ και των υποστηρικτών του, τύπου “ζώνης απαγόρευσης πτήσεων”, υπό την έννοια μιας περιοχής προστασίας για τους πολλούς πρόσφυγες, αυτό θα έσωζε πολλές ανθρώπινες ζωές και θα υπηρετούσε την πολιτική διαδικασία για το μέλλον της Συρίας», δήλωσε η κ. Μέρκελ και τόνισε ότι «δεν θα έπρεπε να αφήσουμε τίποτα που να μην το προσπαθήσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Συρία αποτελεί πάγιο αίτημα της Άγκυρας από το 2013.Εξάλλου, από την στιγμή που μόνο οι ΗΠΑ και η Ρωσία βομβαρδίζουν στην Συρία, ποιον ακριβώς εξυπηρετεί η δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης;

Φ. Καραβίτη, Αθηναϊκό Πρακτορείο-WWW.AMNA.GR., Βερολίνο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: