Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Η έναρξη σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής της συζήτησης για τη δημιουργία νέας εταιρείας ιδιωτικού δικαίου με την ονομασία “CYTA Ltd”, η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Βουλγαρία, οι βανδαλισμοί στο τζαμί στη Δένεια, το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, η 12ωρη απεργία των νοσηλευτών και οι διαβουλεύσεις για την κρίση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η “Αλήθεια”, με κύριο τίτλο, “Η ώρα της CYTA”, αναφέρει πως αρχίζει σήμερα η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής του νομοσχεδίου για τη δημιουργία νέας εταιρείας ιδιωτικού δικαίου με την ονομασία “CYTA Ltd”. Αλλού γράφει για την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλγαρία, κατά την οποία θα συζητηθούν και θέματα ενέργειας. Αλλού αναφέρεται σε κρίσιμη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας σήμερα για την κρίση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

“Η Σημερινή”, γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο, “Σηκώνουν μανίκια για τη CYTA Ltd” πως ξεκινά σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της CYTA. Αλλού αναφέρει πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, δεν νιώθουν και τόσο ασφαλείς οι Κύπριοι με τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως πολιτικοί πρόσφυγες απειλούσαν ότι θα αυτοκτονήσουν.

“Ο Φιλελεύθερος”, με κύριο τίτλο “Τσιμουδιά για το φέσι ΣΑΠΑ”, αναφέρει πως ο Μάριος Αλεξάνδρου, οικονομικός διευθυντής και μέτοχος εταιρείας που συνέστησε κοινοπραξία που ανέλαβε έργο της Β` φάσης του αποχετευτικού στην Πάφο, υποστήριξε πως σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ “κόλλησαν στις μίζες του μισού εκ. και άφησαν στο σκοτάδι δεκάδες εκατομμύρια”. Σε άλλο θέμα γράφει για έρευνα του Γενικού Ελεγκτή για ρωσικά ελικόπτερα λόγω υψηλού κόστους συντήρησης. Αλλού αναφέρει πως νέο πακέτο προϊόντων για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα παρουσιάσει ο Συνεργατισμός.

Η “Χαραυγή” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο “Στην πλάστιγγα η ιδιωτικοποίηση της Cyta”, πως αρχίζει σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της συζήτησης του νομοσχεδίου για δημιουργία νέας εταιρείες ιδιωτικού δικαίου “CYTA Ltd”, στην οποία θα μεταφερθούν οι τηλεπικοινωνιακές εργασίες και τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΤΗΚ, στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης. Αλλού αναφέρεται στους βανδαλισμούς στο τζαμί της Δένειας, που παραδόθηκε στους κατοίκους το Δεκέμβριο του 2014. Επίσης γράφει για τη σημερινή 12ωρη απεργία της ΠΑΣΥΝΟ και τη διαμαρτυρία των νοσηλευτών έξω από τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: