Θετική η επίσκεψη ΓΓ ΑΚΕΛ στην Τουρκία υποστηρίζει ο Χριστοφόρου του ΔΗΣΥ




Όλοι αναγνωρίζουν ότι τα αποτελέσματα των συναντήσεων και των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Νταβός ήταν θετικά και μόνο θετικά, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Eυρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα τη θέση κόμματος του ότι και οι επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Τουρκία βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 42ου μνημοσύνου του στρατηγού Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό, ο κ.Χριστοφόρου είπε πως ο Κυπριακός Ελληνισμός υφίσταται εδώ και 42 χρόνια τις τραγικές συνέπειες της εισβολής και της κατοχής “και εμείς οι Ε/κ πρώτοι νοιαζόμαστε να απαλλαγούμε όσο το δυνατό το συντομότερο από αυτές τις συνέπειες”.

“Επειδή γνωρίζουμε και θεωρούμε ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Τουρκία, θεωρούμε ότι βρίσκονται προς τη θετική κατεύθυνση οι επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Τουρκία, γιατί μόνο με πιέσεις, επαφές και συναντήσεις με την Τουρκία, που είναι η πηγή του προβλήματος, μπορούμε να επιτύχουμε δικαίωση και επίλυση του κυπριακού προβλήματος”, συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Άντρου Κυπριανού ότι χρειάζεται ακόμη να γίνει πολλή δουλειά και το γεγονός πως δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος από τις επαφές που είχε στην Τουρκία, ο κ. Χριστοφόρου είπε πως “το καθήκον όλων μας – και πιστεύω αυτό το πράττει πρώτος και καλύτερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – είναι να αξιοποιούμε την κάθε ευκαιρία, την κάθε δυνατότητα, τον κάθε μοχλό πίεσης προς την κατεύθυνση για την προώθηση και επίλυση της εθνικής μας υπόθεσης”.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Τουρκία, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε πως “συνηθίσαμε εδώ και 42χρόνια, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, να μην καταθέτουμε τα όπλα και τις προσπάθειες για να επιλύσουμε το Κυπριακό και να απαλλαγούμε από τον εισβολή και την κατοχή”.

 ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης – Κύπρος-ΛΕΜΕΣΟΣ

ΑΚΕΛ: Πρόκληση η παρουσία της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ στο μνημόσυνο του Γρίβα

Η παρουσία της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ στο μνημόσυνο του Γρίβα αποτελεί προσβολή στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία του τόπου μας.
Σε ολόκληρη τη ζωή του ο Γρίβας έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή. Η εγκληματική δράση του προκάλεσε διχόνοια ανάμεσα στο λαό μας και δημιούργησε τις συνθήκες για να εισβάλει η Τουρκία στην Κύπρο.
Η παρουσία της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ στο μνημόσυνο του ολετήρα της Κύπρου Γρίβα υποσκάπτει την ενότητα του λαού μας, στην οποία οι κυβερνώντες υποκριτικά αναφέρονται.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: