Πρόκληση για τον λαό οι λιμουζίνες των πολιτικών




Ως τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Χριστόφιας δικαιούται και κρατική λιμουζίνα για τις μετακινήσεις του, γράφει η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”.

Είναι ένα πρόβλημα που το συναντούμε και στην Ελλάδα, αλλά στην  Κύπρο φαίνεται πως το ανέδειξαν σε …επιστήμη. Λόγω της κρίσης που κτύπησε τις δύο χώρες, αυτό το προνόμιο έπρεπε να καταργηθεί αμέσως. Ο αριστερός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, γιατί δεν σταματά αυτή την πρόκληση;

Προσθέτει η κυπριακή εφημερίδα:

“Όταν άσκησε αυτό του το δικαίωμα, που είναι θεσμοθετημένο διά Νόμου, προκλήθηκε μεγάλη λαϊκή κατακραυγή καθώς ήταν διάχυτη η απογοήτευση ανάμεσα στους πολίτες για τα έργα και τις ημέρες του στην εξουσία. Εξ ου και το ίδιό του το κόμμα απέρριψε το ενδεχόμενο της επαναδιεκδίκησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας από τον κ. Χριστόφια.

Λόγω της λαϊκής αντίδρασης που προκλήθηκε και της άρνησης της πλειοψηφίας των κομμάτων της Βουλής να αποδεσμεύσει σχετικό κονδύλι για την αγορά καινούργιας λιμουζίνας, ο κ. Χριστόφιας αναγκάστηκε να αποποιηθεί του δικαιώματος αυτού.

Όπως επιβεβαιώθηκε στον Φιλελεύθερο, παραδόθηκε προ ημερών στον κ. Χριστόφια ένα ολοκαίνουργιο Αudi A6 από τα 20 που αγόρασε το κράτος και μοίρασε στους υπουργούς και σε άλλους αξιωματούχους.

Με βάση τον ίδιο Νόμο του 1982 που καθιστά δικαιούχο κρατικής λιμουζίνας τον κ. Χριστόφια, έχουν στη διάθεσή τους εδώ και χρόνια ή και δεκαετίες και χρησιμοποιούν κρατική λιμουζίνα ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου και οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Αλέξης Γαλανός, Βάσος Λυσσαρίδης και Μάριος Καρογιάν”.

Αν δεν κάνουμε λάθος μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης κυκλοφορεί με μικρού κυβισμού αυτοκίνητο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: