Ο Πανιώνιος «απέδρασε» από την Κομοτηνή, 1-0 τον Πανθρακικό




Το πέναλτι του Οικονόμου στο 88ο λεπτό, χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Πανιώνιο, που σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική της Super League, «απέδρασε» από την Κομοτηνή, επικρατώντας με 1-0 του Πανθρακικού.

Οι «κυανέρυθροι» παραμένουν σε τροχιά πλέι οφ, την ώρα που οι γηπεδούχοι δείχνουν να μην μπορούν να «ξεκολήσουν» από την ουρά της βαθμολογίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι «κυανέρυθροι» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς στο 75` αποβλήθηκε ο Ρισβάνης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και περιόρισαν σε δευτερεύοντα ρόλο τον Πανιώνιο. Υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή, Νίκου Χατζηνικολάου, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Διούδη. Εξαίρεση, αποτελεί η φάση του 12ου λεπτού, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Ποτουρίδης έστειλε με δύναμη την μπάλα προς την «κυανέρυθρη» εστία, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε προσωρινά και ο επερχόμενος Μπαϊκαρά σκόραρε απο κοντά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι, αρκέσθηκαν στο να αναχαιτίζουν τις όποιες επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Πανθρακικού, χωρίς να παρουσιάσουν αξιόλογη επιθετική λειτουργία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και στο 48ο λεπτό από λάθος του Ποτουρίδη, ο Μπακασέτας σούταρε δυνατά, αλλά ο Αθανασιάδης κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα. Στο 57` οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Χασομέρη από την σέντρα του Μπαϊκαρά, δεν δυσκόλεψε τον Διούδη που μπλόκαρε την μπάλα. Ενα τέταρτο πριν το τέλος του αγώνα, ο Ρισβάνης μάρκαρε δυνατά τον Ιγκορ και είδε για δεύτερη φορά μεσα σε λίγα λεπτά την κίτρινη κάρτα του Γιάχου, με αποτέλεσμα να αλλάξει η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 78ο λεπτό, ο Μπαϊκαρά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά έστειλε την μπάλα έξω από την εστία του Διούδη, χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία για τους Θρακιώτες.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έμεναν στο 0-0, ήρθε η φάση στο 86ο λεπτό, όταν ο Καραμάνος βρέθηκε μόνος στην περιοχή του Πανθρακικού, σούταρε προς το τέρμα και ο Παπαγεωργίου έδιωξε την μπάλα με το χέρι πριν περάσει την τελική γραμμή τέρματος. Ο Γιάχος δεν δίστασε, απέβαλε τον αμυντικό των γηπεδούχων και κατελόγισε την «εσχάτη των ποινών» που αξιοποίησε, δύο λεπτά αργότερα, ο Οικονόμου, χαρίζοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του και «καταδικάζοντας» ουσιαστικά τους γηπεδούχους.

Διαιτητής: Γιάχος

Κίτρινες : Μπουγαϊδης, Μεχία, Ντιγκινί, Μάρτινς – Κόρμπος, Βιγιάλμπα, Σιώπης, Ρισβάνης, Οικονόμου,

Διούδης

Κόκκινες : Ρισβάνης (δεύτερη κίτρινη), Παπαγεωργίου

Συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Νίκος Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Λαδάκης (30` Μεχία), Ηλιάδης (83` Νικόλτσης), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (69` Ροζέριο Μάρτινς), Ντιγκινί, Ίγκορ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπακασέτας (82` Τζανδάρης), Καραμάνος, Καθάριος (72` Μπαργκάν), Βιγιάλμπα (67` Μασούρας).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: