Οι Τούρκοι λένε ότι το λιμενικό τους διέσωσε πρόσφυγες σε βραχονησίδα




Το λιμενικό σώμα της Τουρκίας διέσωσε 57 πρόσφυγες που είχαν βρει καταφύγιο σε μία βραχονησίδα στο Αιγαίο Πέλαγος ενώ προσπαθούσαν να μεταβούν στο νησί της Λέσβου από τις τουρκικές ακτές, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε προβλήματα αφού απέπλευσαν από το Δεκελί, στην επαρχία της Σμύρνης, προσέθεσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων και οι πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο σε μία βραχονησίδα. Το πρακτορείο δεν διευκρινίζει αν η βραχονησίδα είναι ελληνική.

Δώδεκα από τους πρόσφυγες, μεταξύ αυτών 3 παιδιά, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα του λιμενικού στο Δεκελί και άλλοι 45 διασώθηκαν από αλιευτικά σκάφη καθώς τα πλοία του λιμενικού σώματος δε μπορούσαν να προσεγγίσουν το νησάκι, λόγω του μεγέθους τους.

ΠΗΓΗ: ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΝΑΤΟΛΗ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κωνσταντινούπολη, Turkey

ΕΞΑΛΛΟΥ: Οι σοροί τεσσάρων προσφύγων-μεταναστών που δεν έφεραν ρούχα και ήταν σε κατάσταση πολύ προχωρημένης σήψης, εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού στη διάρκεια περιπολίας σε θαλάσσιες περιοχές στους «Φούρνους».

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν κοντά στο λιμανάκι της Θύμαινας δύο σοροί ανδρών και στην περιοχή «ΚΙΣΗΡΙΑΣ», μία σορός ανδρός και μία γυναίκας.

Στο μεταξύ στον εντοπισμό και τη διάσωση εκατόν εξήντα τεσσάρων προσφύγων και μεταναστών και στη σύλληψη δύο διακινητών προχώρησαν στελέχη της λιμενική αρχής σε δύο ξεχωριστά περιστατικά που σημειώθηκαν σε θαλάσσιες περιοχές της Σάμου.

Πάρης Τσιριγώτης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τουλάχιστον 50 μετανάστες περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή κοντά στις Οινούσσες

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε ότι πενήντα μετανάστες περισυνελέγησαν το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των Οινουσσών, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών βρέθηκε σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να πέσουν στη θάλασσα.

Πλωτό και ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού με τη συμμετοχή ελικοπτέρου super puma κατάφεραν να περισυνελέξουν τους μετανάστες και να τους μεταφέρουν στις Οινούσσες.

Επίσης 4 ακόμα άτομα που φέρονταν ως αγνοούμενα, κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν μόνοι τους στη στεριά. Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 μποφόρ, αναφέρει το πρακτορείο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: