Δεν πρόκειται να χαρίσουμε τίποτα και σε κανένα, διεμήνυσε ο Πάνος Καμμένος




«Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε σπιθαμή από το ελληνικό έδαφος, από τον αέρα μας, από τις θάλασσές μας, από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από την τιμή και την περηφάνια μας», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του, στο πλαίσιο της επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας που τελέστηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

«Όλοι θέλουμε το διάλογο και την ειρήνη, αλλά καμιά συνομιλία δεν μπορεί να συνοδεύεται από υποχωρήσεις και αμφισβητήσεις στα εθνικά μας θέματα και τους στόχους της πολιτικής ευθύνης της άμυνας της χώρας μας. Έχουμε ιερή υποχρέωση να το κάνουμε αυτό, για τους μάρτυρες που έχουν χύσει το αίμα τους σε κάθε σπιθαμή αυτού του τόπου, σε χώμα, αέρα και νερό. Αλλά και γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να απαξιώνουμε την αγάπη και την αγωνία του απλού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά για τα οποία πολεμήσαμε»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος εξήρε τη θυσία των αντιπλοιάρχων Παναγιώτη Βλαχάκου και Χριστόδουλου Καραθανάση και του σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού οι οποίοι «μας θυμίζουν πως όταν έπρεπε να φυσήξει ο αέρας για να υποσταλεί η ελληνική σημαία, έμειναν και έκαναν κοντάρι το κορμί τους για να την κρατήσουν ψηλά, δίνοντας το στίγμα της εθνικής μας συνείδησης».

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επανέλαβε ότι θα «πράξουμε το χρέος μας απέναντι σε εκείνους τους ήρωες που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών».

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας και Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και παρέστησαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, συγγενείς των πεσόντων και οι τοπικές αρχές.

Τους αντιπλοιάρχους Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και το σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό τίμησε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ. Πάνω από την Καλόλιμνο πέταξαν 2 τουρκικά αεροσκάφη

Στεφάνι στον υγρό τάφο των τριών Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού αντιπλοιάρχων Παναγιώτη Βλαχάκου και Χριστόδουλου Καραθανάση και σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος σε διατεταγμένη υπηρεσία. στην περιοχή των Ιμίων έριξε χθες ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τον ηρωικό θάνατό τους.

Ωστόσο την ώρα εκείνη ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από την Καλόλιμνο σε ύψος 26.000 ποδιών. Το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως στις 10:45 πμ και εξήλθε στις 10:46 π.μ.. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: