Ανοδικά κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια καθώς η Κίνα ανακάμπτει




Ανοδικά κινούνταν τα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμπταν από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδά τους, ενώ οι φόβοι για την κινεζική οικονομία φάνηκαν να υποχωρούν, αναφέρει η Wall Street Journal.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραφε νωρίτερα άνοδο 1,4%, με τον κλάδο πετρελαίου και αερίου να ανακτά το χαμένο έδαφος και να ηγείται της ανοδικής τάσης. Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ ενισχυόταν κατά 1,8% στα 31,51 δολάρια το βαρέλι.

Τα εμπορικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από την Κίνα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς και ενίσχυσαν τις ελπίδες για βελτίωση της ζήτησης για πετρέλαιο. Το κινεζικό νόμισμα κινείτο σταθεροποιητικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, περιορίζοντας τις ανησυχίες για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου παρά την υποχώρηση των κινεζικών αγορών λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης.

«Τα χειρότερα φαίνεται να έχουν περάσει και ο φόβος μοιάζει να έχει υποχωρήσει» στις χρηματοοικονομικές αγορές, σχολίασε η Μισέλ ΜακΓκρέιντ, επικεφαλής επενδύσεων στην TD Direct Investing.

Οι περισσότερες μετοχές στην Ασία κατέγραψαν σήμερα άνοδο μετά και τα χθεσινά κέρδη της Wall Street. Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,3%, με τον ιαπωνικό Nikkei Stock Average να σημειώνει ράλι κατά 2,9%, ενώ πτωτικά κινήθηκε το γεν. Η υποχώρηση του γεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των ιαπωνικών εταιριών που πουλούν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας όρισε σήμερα την ισοτιμία του γιουάν στα 6,5630 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, διατηρώντας την ισοτιμία του σε γενικές γραμμές σταθερή. Στο μεταξύ, οι κινεζικές εξαγωγές κατέγραψαν πέρυσι τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση τους από το 2009, αν και η μείωσή τους τον Δεκέμβριο ήταν μικρότερη της αναμενόμενης.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές καταγράφουν σήμερα κέρδη παρά την πτώση κατά 2,4% που σημείωσε λίγο πριν το κλείσιμο ο δείκτης Shanghai Composite, υποχωρώντας κάτω από το όριο των 3.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: