Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τις ισπανικές εκλογές




Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές αν και οι εκλογές στην Ισπανία ασκούσαν πιέσεις στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1,8%, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών ομολόγων κινούνταν σε υψηλό μηνός.

Οι ισπανικές εταιρίες Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Iberdrola και Telefonica κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες στον ευρωπαϊκό δείκτη blue chip STOXX50, σημειώνοντας πτώση μεταξύ 1% και 2,3%.
Η ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο, βρισκόταν σε θετικό έδαφος, με τον δείκτη FTSEurofirst 300 να ενισχύεται κατά 0,7% στις 1.429,11 μονάδες και τον δείκτη Euro STOXX 50 να σημειώνει άνοδο κατά 0,8% στις 3.272,76 μονάδες στις 11:24 ώρα Ελλάδας.

Η μετοχή της σουηδικής εταιρίας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson κατέγραφε άνοδο 7,3% μετά τη διευθέτηση διαμάχης με την Apple σχετικά με την άδεια μιας πατέντας. Η μετοχή αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό της από τον Ιούλιο του 2014.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen σχεδιάζει να περιορίσει το χρόνο που το προσωπικό της επιτρέπεται να παραμείνει σε συγκεκριμένες θέσεις σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εποπτεία στην εταιρία. Η μετοχή της κατέγραφε κέρδη άνω του 2,5%

Reuters, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: