Η Kομισιόν σβήνει τις φωτιές που άναψε το δημοσίευμα της El Pais: Διαψεύδει ότι η Φον ντερ Λάιεν κατηγόρησε τον υποψήφιο πρωθυπουργό της Δεξιάς στην Ισπανία

FILE PHOTO: Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν EPA/SERGEY DOLZHENKO




Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν εξαπέλυσε πυρά κατά του υποψηφίου του δεξιού Λαϊκού Κόμματος Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο, όπως έγραψε η εφημερίδα El Pais σε άρθρο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, δήλωσε την Τρίτη η Κομισιόν σε επίσημη ανακοίνωσή της.

«Αυτός ο άνθρωπος ήρθε εδώ χωρίς ιδέες, μόνο και μόνο για να διαλύσει την κυβέρνηση της χώρας του», φέρεται να είπε σε ιδιωτική συνομιλία η φον ντερ Λάιεν μετά την επίσκεψη του Φεϊχόο σε αυτήν για να της παρουσιάσει τις αμφιβολίες του σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος τον Μάρτιο, ανέφερε το δημοσίευμα της El País.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έσπευσε να διαψεύσει το σχόλιο την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι ο αρθρογράφος δεν προσέγγισε ποτέ την ομάδα Τύπου του θεσμού.

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά κάθε δήλωση που αποδίδεται στην Πρόεδρο φον ντερ Λάιεν σε αυτό το άρθρο.

Αυτό απλώς δεν είναι αλήθεια και επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια τα πράγματα», ανέφερε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος και διευθύντρια πολιτικής επικοινωνίας Ντάνα Σπίναντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως απάντηση, η El País αφαίρεσε τελικά το σχόλιο από το άρθρο, υποστηρίζοντας ότι δεν ακολουθούσε τις κατευθυντήριες γραμμές του εκδότη για τις πηγές, αλλά ανέφερε σαφώς ότι «ο συντάκτης του άρθρου διατηρεί την εμπιστοσύνη στην πηγή του σε σχέση με ένα ιδιωτικό σχόλιο».

Είτε αληθινά είτε ψευδή, τα σχόλια αυτά τροφοδότησαν τον συνεχιζόμενο εκλογικό πόλεμο στην Ισπανία, με τους σοσιαλιστές να χρησιμοποιούν γρήγορα το απόσπασμα της φον ντερ Λάιεν σε όλα τα κανάλια ενημέρωσης και το PP να κατηγορεί αργότερα το κόμμα για διασπορά παραπληροφόρησης.

«Η πρόεδρος της Γερουσίας, όπως και τόσα άλλα στελέχη του PSOE που είπαν ψέματα για αυτή την είδηση, πρέπει να το διορθώσει δημοσίως τώρα.

Είναι απελπισμένοι και νευρικοί, αλλά δεν πάνε όλα καλά», δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του PP στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντόλορς Μοντσεράτ.

Οι πολυαναμενόμενες εκλογές της Ισπανίας πρόκειται να διεξαχθούν την Κυριακή.

ΠΗΓΗ: euractiv.gr

Επίθεση Μπορέλ στη Ρωσία για τις εξαγωγές σιτηρών: «Η Μόσχα προκαλεί παγκόσμια επισιτιστική κρίση»

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: