Τα σύνορα της Ευρώπης είναι εδώ, δήλωσε ο Παυλόπουλος επισκεπτόμενος τη Λέσβο




«Τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας», δήλωσε για πολλοστή φορά αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκεπτόμενος χθες Κυριακή τη Λέσβο επισκέφθηκε για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 103 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού από τον Οθωμανικό ζυγό.

Ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας ήταν η επίσκεψή του στο χωριό Σκάλα Συκαμιάς, όπου καθημερινά δέχεται εκατοντάδες έως και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τις απέναντι μικρασιατικές ακτές.

Σε δήλωση του, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Η ελληνική πολιτεία είναι υπερήφανη γι’ αυτόν το λαό. Υπερήφανη για ένα λαό που τούτες τις κρίσιμες ώρες, όπου φαίνεται πού είναι το επίκεντρο της Ευρώπης, δηλαδή ο άνθρωπος, δίνει το δικό του μάθημα στους λαούς της Ευρώπης».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το μάθημα του πώς φυλάει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, διότι αυτό πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση και να μη γίνονται άλλες παρανοήσεις ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας όπως καθορίζονται κυριάρχως κι εμείς καθορίζουμε και τους τρόπους που φυλάμε τα σύνορα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι είναι «είναι αδιανόητο το Αιγαίο, η θάλασσα της ειρήνης, του φωτός, η θάλασσα του πνεύματος, να μετατρέπεται σε χωνευτήρι ψυχών, να μετατρέπεται σε μια έρημο όπου περιπλανώνται άνθρωποι όπου αναζητούν τη μοίρα τους» και αποκάλυψε ότι και ο ίδιος προσωπικά θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία και την Μέση Ανατολή

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν στην πλατεία της Σκάλας Συκαμιάς, γενέτειρας του σπουδαίου πεζογράφου Στρατή Μυριβήλη, οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού.

Ανάμεσα τους και μια από τις περίφημες «γιαγιάδες» της φωτογραφίας στην οποία τάιζαν παιδιά προσφύγων, η Αιμιλία Καμβύση, η οποία στις ευχαριστίες του κ.Παυλόπουλου απάντησε πως «δεν έκανε και κανένα μεγάλο πράγμα».

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: