“Στις πλατείες του κόσμου και άλλες ιστορίες” από τον Άκη Μπαρούτα




Ένα μουσικό ταξίδι που θα μεταφέρει το κοινό σε ιστορίες και μέρη αγαπημένα, αλλά και μια νέα ματιά και έναν καινούργιο ήχο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στη Ζώγια την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Στην ενότητα Μουσικά Εδώδιμα, της γιορτής για τα 30χρονα της Ζώγιας, φιλοξενείται ένας νέοςκαλλιτέχνης, ο Άκης Μπαρούτας, που με το πρώτο του άλμπουμ «Πλατείες του κόσμου» έχει ήδη κερδίσει θετικές εντυπώσεις και κριτικές.

Τα τραγούδια του Άκη Μπαρούτα, παρόλο που αντλούν από τις ανεξάντλητες πηγές πλούσιων μουσικώνπαραδόσεων, ακούγονται ως ένας νέος, εξαιρετικός ήχος και δίνουν την ευκαιρία στους ακροατές τους να…μεταφερθούν στις ιστορίες που περιγράφουν.

Τι κοινό και πού ακριβώς συναντώνται ο Μάρκος Βαμβακάρης με τον Nick Cave και ο Γιώργος Μπάτης με τηνP.J. Harvey; Και πώς ένας 22χρονος τραγουδοποιός μπορεί να απλώσει σε μια συναυλία τόσο μεστέςμουσικές μνήμες και να τις μετουσιώσει σε νέο, γοητευτικό υλικό;

Η βραδιά στη Ζώγια θα έχει δικά του τραγούδια από τις «Πλατείες του κόσμου», αλλά και νέαακυκλοφόρητα τραγούδια. Παράλληλα, θα υπάρχει κι ένα σύνολο από διασκευές που συνδυάζουν τηνκλασική γοητεία του ρεμπέτικου τραγουδιού με το δυναμισμό της ροκ σκηνής!

Μαζί με τον Άκη Μπαρούτα θα συμπράξουν οι μουσικοί: Νίκος Δημακίδης (ηλεκτρική κιθάρα) και ΑνθήΚύρκου (πλήκτρα, τραγούδι).

Η γιορτή για τα 30 χρόνια της Ζώγιας περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη μουσική, τη γραφή, τα εικαστικά, τοθέατρο και το παιδί και απλώνεται από το Νοέμβριο 2015 έως τον Φεβρουάριο 2016. Όλες οι εκδηλώσειςείναι με ελεύθερη είσοδο και γίνονται στη Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54, τηλ.: 2310 243459.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: