Ο χρωματιστός κόσμος του Νίκου Τσιαπάρα στη Ζώγια




Μια ζωγραφική όπου κυριαρχούν οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις, αλλά και η διαρκής δίψα για εξερεύνηση, κυριαρχούν στα έργα που θα εκθέσει ο Νίκος Τσιαπάρας, στις εκδηλώσεις για τα 30χρονα της «Ζώγιας», στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 54.

Η έκθεση εντάσσεται στην ενότητα «Μικρές Εικαστικές Εκρήξεις», με εκθέσεις που θα καλύψουν με μοναδικό τρόπο το περιβάλλον του ιστορικού αυτού καλλιτεχνικού καφέ της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015, στις 19:30, ενώ η διάρκειά της είναι μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου.

Η ιστορικός τέχνης Δωροθέα Κοντελετζίδου που έχει και την οργάνωση των «Μικρών Εικαστικών Εκρήξεων», γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Νίκος Τσιαπάρας με τη ζωγραφική του και τις έντονες χρωματικές σχέσεις μεταξύ φόντου και σύνθεσης εντάσσεται στο κλίμα των νέων παραστατικών (new reality), μία από τις επικρατέστερες τάσεις της παραστατικής ζωγραφικής. Η ερωτική σχέση του παιδιού με το παιχνίδι αλλά και η μίμησή του ως προς το περιβάλλον του ενήλικα αποτυπώνεται υποδόρια αλλά και παραμορφωτικά με τρόπο ώστε η στιγμιαία χρωματική ευχαρίστηση να λειτουργεί ως εργαλείο ανάγνωσης ενός κόσμου προς εξερεύνηση, ενός κόσμου που αναγιγνώσκει τον καθρέφτη του ή το ‘δημιούργημά του».

Η γιορτή για τα 30 χρόνια της Ζώγιας περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη μουσική, τη γραφή, τα εικαστικά, το θέατρο και το παιδί και απλώνεται από το Νοέμβριο 2015 έως τον Φεβρουάριο 2016. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο και γίνονται στη Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54, τηλ.: 2310 243459.

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: