«Πρόσφυγας ίσον…» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης




Συνάντηση καλλιτεχνών και επιστημόνων διοργανώνει, τη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και στην «προσπάθειά του να προσεγγίσει την έννοια του Πρόσφυγα, επικεντρώνοντας στην ανθρώπινη πλευρά του θέματος, μέσα από τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς νεότερων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλίες, την προβολή της ταινίας «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, την θεατρική παράσταση «Ατρείδες: τετράδια κρίσης» – «μια διαδρομή στην ιστορία της κρίσης στην Ελλάδα. Κρίση ταυτότητας, κρίση υπαρξιακή, κρίση οικονομική», την οπτικοακουστική περφόραμανς «Ear To The Ground/Αφουγκράζοντας Το Χώμα», την περφόρμανς του Πέτρου Γάλλια «Τα σπίτια που είχα μου τα πήρανε», προβολή βίντεο «Το ταξίδι των προσφύγων προς την Ελλάδα όπως το κατέγραψαν οι ίδιοι», έκθεση φωτογραφίας, με φωτογραφίες από το μεγάλο οδοιπορικό των προσφύγων στη Μυτιλήνη, την Κω, τη Λέρο, την Αθήνα, την Ειδομένη, έκθεση σκίτσου «Τα συρματοπλέγματα της ντροπής» του Μιχάλη Κουντούρη.

Παράλληλα, στο νέο εστιατόριο του Ιδρύματος διοργανώνεται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «μια ιδιαίτερη γιορτή με φαγητό, μουσική και παιχνίδι για τριάντα οικογένειες προσφύγων», η επιλογή των οποίων θα γίνει από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις, που τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, είναι ελεύθερη για το κοινό.

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: