Επίσκεψη-πρόκληση στα κατεχόμενα ετοιμάζει ο πολύς Αχμέτ Νταβούτογλου




Στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται στα κατεχόμενα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Νταβούτογλου, που είχε υποσχεθεί και στον Μουσταφά Ακιντζί να πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι ως επανεκλεγείς με το ΑΚΡ Πρωθυπουργός της Τουρκίας στα κατεχόμενα, προσκλήθηκε και από τον “πρωθυπουργό” Ομέρ Καλιοντζού στο συγχαρητήριο μήνυμα που του έστειλε μετά τις εκλογές στην Τουρκία.

“Η σταθερότητα και η ανάπτυξη της Τουρκίας θα διασφαλίσει την ευημερία και τη σταθερότητα και του ψευδοκράτους”, ανέφερε ο κ. Καλιοντζού, ενώ ο κ. Νταβούτογλου τον ευχαρίστησε και πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που σχηματιστεί η κυβέρνηση στην Τουρκία, θα επισκεφθεί το ψευδοκράτος.

Η “πρόεδρος” της “βουλής”, Σιμπέλ Σιμπέρ που επίσης έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Τούρκο Πρωθυπουργό, δήλωσε ότι αναμένουν τον Αχμέτ Νταβούτογλου για τους εορτασμούς της 32ης επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.

Εθιμοτυπικά όλοι οι Τούρκοι Πρωθυπουργοί κάνουν στα κατεχόμενα το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Ωστόσο τώρα, εν μέσω των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, η επίσκεψη Νταβούτογλου αποκτά άλλη βαρύτητα.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: