Τους 30 έφτασαν οι νεκροί του βομβαρδισμού του νοσοκομείου των Γιατρών χωρίς Σύνορα

File photo: Ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν.EPA/MEDICINS SANS FRONTIERES
Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στον αμερικανικό βομβαρδισμό του νοσοκομείου των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην Κουντούζ του Αφγανιστάν, αυξήθηκε στους 30, ανακοίνωσε η οργάνωση.

Οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές της 3ης Οκτωβρίου κατέστρεψαν το κεντρικό κτίριο του κέντρου τραυματολογίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ, ενώ μέσα βρίσκονταν περίπου 200 άνθρωποι.

“Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων ανέρχεται πλέον στους 30 εξαιτίας των επιθέσεων της 3ης Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον αριθμό από τους 22, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση”, ανέφερε η ανακοίνωση του Σαββάτου.

Όπως τονίζεται, οι επιθέσεις σκότωσαν τουλάχιστον 13 μέλη των MSF και 10 ασθενείς, όμως επτά ακόμη πτώματα δεν μπόρεσαν να ταυτοποιηθούν.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει επισήμως συγγνώμη από τους MSF, όμως η ΜΚΟ εξακολουθεί να ζητεί να διεξαχθεί ανεξάρτητη διεθνής έρευνα για τον βομβαρδισμό, λέγοντας ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην έρευνα που διεξάγει το Πεντάγωνο για την τραγωδία, την οποία έχει χαρακτηρίσει “‘έγκλημα πολέμου”.

Η Διεθνής Ανθρωπιστική Διερευνητική Επιτροπή (Commission internationale humanitaire d’établissement des faits, CIHEF) η οποία είναι αρμόδια για έρευνες όσον αφορά παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, έχει προτείνει με επιστολή της στις αρχές των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν να ερευνήσει τον αμερικανικό βομβαρδισμό του νοσοκομείου.

Reuters, Sputnik, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Μόσχα, Ρωσία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: