“Εμείς δεν συμφωνούμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αλλά ούτε μας ενθουσιάζουν οι γραφικές σας προσεγγίσεις. Στα λίγα καλά θα λέμε “ναι” και στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας. Τόσο απλό» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστήριξε ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας, με έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που μπορεί να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ανάγκες, καθώς ο δρόμος που έχει ακολουθηθεί έως σήμερα, οδηγεί το λαό μονάχα σε συνεχείς θυσίες.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που συμπεριλαμβάνονται και στο Μνημόνιο.

Να ζητήσει συγνώμη από τον λαό που τον πίστεψε και ιδίως από τη νεολαία, κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπαναχώρησε από τις εξαγγελίες του και ψήφισε Μνημόνιο.

«Η κυβέρνησή μας έχει εντολή τετραετίας. Η εντολή αυτή του ελληνικού λαού, εμπεριέχει ένα ποιοτικό μήνυμα: Να μην είμαστε, ούτε να γίνουμε συνέχεια των κυβερνήσεων του δικομματισμού», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θέλει μια ουσιαστική υπέρβαση, ότι πρέπει να συγκρουστεί με τη στασιμότητα, την αδράνεια, τη διαπλοκή, «να συγκρουστεί με το παλιό και να φέρει αέρα απελευθέρωσης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: