Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου-Τουσκ για το μεταναστευτικό




Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τούσκ, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ζητώντας την περαιτέρω ενεργοποίησης της ΕΕ στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Ο κ. Παυλόπουλος και του ζήτησε την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αφιερωμένης στο μεταναστευτικό.

«Η εικόνα μιας Ευρώπης που ασχολήθηκε, επιδερμικά, με το θέμα δεν ταιριάζει στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, στις αρχές και στις αξίες της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την συνάντησή που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη.

«Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να πραγματοποιηθεί σύνοδος κορυφής, ώστε να ληφθούν αποφάσεις, που στόχο θα έχουν, όχι μόνο να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ευρώπης, αλλά κυρίως να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό υπό όρους ανθρωπισμού και δικαιωμάτων του ανθρώπου.

»Γιατί αυτός είναι ο πολιτισμός της Ευρώπης και αυτός είναι ο πολιτισμός της Ελλάδος. Αυτός είναι που μπόλιασε τον πολιτισμό της Ευρώπης γενικότερα».

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε την παραπάνω εξέλιξη ιδιαιτέρως σημαντική και συμπλήρωσε ότι θα δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να πει ότι τους τελευταίες μήνες, παρά τα λίγα μέσα που διαθέτει, κάνει την δουλειά της όσο καλύτερα μπορεί στο μεταναστευτικό, και πως αξίζει η χώρα κάθε δυνατή βοήθεια, αρωγή και αναγνώριση σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο, το οποίο προσπαθεί να επιτελέσει.

Αναφερόμενος στο έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι «κινητοποιούμαστε, με κάθε δυνατό τρόπο, στο διάστημα αυτό, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε κάθε δυνατή πηγή κοινοτικής χρηματοδότησης, προκειμένου να οργανωθεί αποτελεσματικά η υποδοχή των προσφύγων, αλλά ταυτόχρονα να στηριχθούν και τα νησιά, τα οποία έχουν κλονισθεί, σημαντικά.

»Θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατός πόρος προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ζητήσουμε τη συνδρομή και της ΕΕ, η οποία ελπίζω ότι θα είναι αποτελεσματική», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Δήμητρα Κατσιμεντέ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: