Μύκονος: Ο ακροδεξιός “κόκορας” εκδότης και ο “Χρήστος” με τα πολλά κορίτσια




Σε πέντε συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών προσπαθώντας να εντοπίσουν τα μεγάλα «ψάρια» της δικογραφίας για το κύκλωμα πορνείας και διακίνησης κοκαΐνης της Μυκόνου.

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι ο 34χρονος απότακτος λιμενικός και ο 33χρονος που είχε συμμετάσχει στη ληστεία υποκαταστήματος τραπέζης στο «Ελ. Βενιζέλος», ήταν οι «ενδιάμεσοι» ενός μεγαλύτερου κυκλώματος που τον χειμώνα είχε ως βάση του τα νότια προάστια της Αττικής και τα καλοκαίρια «μετακόμιζε» στη Μύκονο. Οι αρχές που χειρίζονται πλέον την υπόθεση έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» τους διαλόγους ώστε να εντοπίσουν τον έμπορο που προμήθευε με καθαρή κοκαΐνη.

Οι δύο προφυλακισμένοι για την υπόθεση κλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή σε συμπληρωματική απολογία από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Σύρου. Αν και ερωτήθηκαν επιμόνως να αποκαλύψουν το όνομα του εμπόρου, φέρονται να αρνήθηκαν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί σε ένα άτομο ονόματι «Χρήστος», το οποίο φαίνεται πως είχε τις άκρες για να ικανοποιεί τις ροζ απαιτήσεις του εκλεκτού πελατολογίου της σπείρας. Μέσα από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Χρήστος προμήθευε με «κολ γκερλ» τους Σαουδάραβες και τους επιχειρηματίες.

Θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος και οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αρχές για το πρόσωπό του κάνουν λόγο για ένα νεαρό άτομο που κινείται με μεγάλη άνεση σε όλα τα κοσμικά στέκια της Αθήνας. Μάλιστα, φέρεται να έχει πρόσβαση και στα πρόσωπα της σόουμπιζ, αφού σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχουν δεκάδες φωτογραφικά ενσταντανέ με σελέμπριτι.

Oι αμοιβές των «κολ γκερλ»

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο Χρήστος αξιοποιούσε τις γνωριμίες του στην «καλή κοινωνία» και μ’ αυτό τον τρόπο έβρισκε νεαρά και όμορφα μοντέλα, πολλά από τα οποία έχουν παρελάσει και από τα τηλεοπτικά πάνελ, τα οποία αναζητούσαν επιχειρηματίες με βαθιές τσέπες. Σύμφωνα με τους διαλόγους των κατηγορουμένων, τον χειμώνα τα «κολ γκερλ» αμείβονταν με 100 ευρώ για να περάσουν ένα βράδυ με κάποιον επιχειρηματία, ενώ στη Μύκονο το κύκλωμα τις «χρέωνε» μέχρι και 1.000 ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», στην υπόθεση εμπλέκεται και ιδιοκτήτης ακροδεξιού σάιτ, ο οποίος φέρεται να αγόραζε ναρκωτικά. Σύμφωνα με τη δικογραφία «στις 19 Αυγούστου στη Χώρα της Μυκόνου, ο λιμενικός ενεργώντας για λογαριασμό και των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, πώλησε στον χρήστη της τηλεφωνικής σύνδεσης 69…, άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών με την κωδική ονομασία ”κόκορας”, προφανώς κοκαΐνης, αντί αγνώστου χρηματικού ποσού ή άλλου ανταλλάγματος».

Σύμφωνα με το “ΕτΚ”, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που πραγματοποίησε η Δίωξη Ναρκωτικών, ταυτοποιήθηκε ο χρήστης της επίμαχης τηλεφωνικής σύνδεσης. Τα στοιχεία ανήκουν σε άτομο που εμφανίζεται ως ο ιδιοκτήτης γνωστού εθνικιστικού-ακροδεξιού ιστότοπου, στα γραφεία του οποίου στο Κολωνάκι, είχε πραγματοποιηθεί επίθεση πριν από δύο χρόνια επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Το ακροδεξιό σάιτ με ειδίκευση σε αμυντικά και διπλωματικά θέματα, έχει δημοσιεύσει κατά κόρον ρεπορτάζ τα οποία είναι φιλικά προσκείμενα στη Χρυσή Αυγή, ενώ οι περισσότερες «ειδήσεις» που ανεβάζει είναι κατά των προσφύγων και των μειονοτήτων με τίτλους όπως «εισβολή λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά».

Σημειώνεται, ότι ο ακροδεξιός εκδότης που φέρεται να αγόραζε κοκαΐνη στη Μύκονο, εμφανίζεται να έχει μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης που είναι ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας, σε Βούλγαρο υπήκοο με διεύθυνση κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, η εν λόγω μεταβίβαση σε αλλοδαπό είχε καταγγελθεί από τοπική οργάνωση εξωκοινοβουλευτικού κόμματος ως «δείγμα» ανακολουθίας εθνικιστικών λόγων – επιχειρηματικών έργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές προσανατολίζονται να ασκήσουν διώξεις με την κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών σε τουλάχιστον είκοσι άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί οι τηλεφωνικές τους συνδέσεις από την προανάκριση. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι, που φέρεται να αγόρασε κοκαΐνη με την κωδική ονομασία «κο». Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι αρχές έχουν ήδη πραγματοποιήσει «μυστική» επίσκεψη στο εστιατόριο, προκειμένου να εξακριβώσουν αν ο ιδιοκτήτης έχει άλλη εμπλοκή στην υπόθεση, πέραν της μίας αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Στις «παγιδευμένες» συνομιλίες ακούγονται να παραγγέλνουν ναρκωτικά μεταξύ άλλων και ένας εκπρόσωπος γνωστού εκδοτικού οίκου, ένας ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, αλλά και μια υπεύθυνη εταιρείας κοσμημάτων. Τα ναρκωτικά αναφέρονται με κωδικές ονομασίες, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις με ξεκάθαρο τρόπο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πελάτη που ζητά καθαρή κοκαΐνη. Πρόσωπο ενδιαφέροντος φέρεται να αποτελεί για τις Αρχές και μία 29χρονη από επαρχιακή πόλη, για την οποία υπάρχουν αρκετές αναφορές στη δικογραφία, καθώς όπως φαίνεται και προμηθευόταν ναρκωτικά αλλά και συμμετείχε στη σωματεμπορία.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
«Φρένο» στα πάρτι και ανησυχία στους κοσμικούς κύκλους

Οι νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα της Μυκόνου και το ενδεχόμενο να κληθούν και οι πελάτες σε απολογία από τον ανακριτή έχουν κάνει αρκετούς «κοσμικούς» να χάσουν τον ύπνο τους. Μολονότι δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα από όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τις άγριες νύχτες της Μυκόνου, η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης έβαλε απότομα φρένο στο πάρτι.

Η αρχή έγινε όταν ένας πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ. «σφύριξε» στη Δίωξη Ναρκωτικών ότι δύο άτομα διακινούν ναρκωτικά στο νησί. Έδωσε τα κινητά τους τηλέφωνα και με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και κατεγράφησαν 65 συνομιλίες.

Από την προανάκριση προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι είχαν εξελιχθεί σε απόλυτους «άρχοντες της Μυκόνου», με γνωριμίες σε όλα τα καλά και ακριβά μαγαζιά. Μάλιστα ήταν τόσο καλοί στην ικανοποίηση όλων των αιτημάτων, που η φήμη τους είχε ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και όσοι ξένοι πήγαιναν στη Μύκονο για διακοπές είχαν ήδη τα τηλέφωνα των διακινητών.

Το πελατολόγιο

Από τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών διαπιστώθηκε ότι στο πελατολόγιό τους συμπεριλαμβάνονταν επιφανείς επιχειρηματίες, αλλά και ζάπλουτοι Σαουδάραβες και Λιβανέζοι, οι οποίοι μόνο για τη βραδινή τους έξοδο ξόδευαν ολόκληρες περιουσίες.

Με ένα τηλεφώνημα είχαν στην πόρτα τους όση «λευκή» σκόνη ήθελαν και τις καλύτερες γυναικείες συντροφιές. Μάλιστα, όταν οι πελάτες ρωτούσαν αν είναι καλής ποιότητας τα ναρκωτικά τούς απαντούσαν: «Τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει. Αν δεν σου αρέσει θα σου δώσω πίσω τα λεφτά σου»…

Παράλληλα, οι τρεις κατηγορούμενοι φαίνεται πως έκαναν παράδοση ναρκωτικών ακόμα και σε χλιδάτες σουίτες γνωστών ξενοδοχείων.

Σε συνομιλία που καταγράφηκε, ένας πελάτης είχε καλέσει από την παραθαλάσσια σουίτα του για να παραγγείλει κοκαΐνη και ινδική κάνναβη. Βέβαια, το «ντελίβερι» κόστιζε τουλάχιστον 100 ευρώ έξτρα. Το «σέρβις» του κυκλώματος εξέπληξε και τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, όταν διαπίστωσαν ότι «εξυπηρετούσαν» όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα…

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ – ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
[email protected]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: