Ματώνει η Τουρκία από το ΡΚΚ, για χάρη του «σουλτάνου» Ερντογάν




Τρεις ακόμα Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν, σε δύο νέες επιθέσεις του ΡΚΚ στο Σιρνάκ και το Ντιγιαρμπακίρ, θύματα, και αυτοί, της πολιτικής φιλοδοξίας του Ερντογάν, ο οποίος, για να ανακτήσει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, «έσπασε» την εκεχειρία που είχε επιτευχθεί με τους Κούρδους, από τα τέλη του 2012.

Στο πρώτο περιστατικό, στο Σιρνάκ, σκοτώθηκαν δύο και τραυματίστηκαν πέντε Τούρκου αστυνομικοί, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο κοντά σε σημείο ελέγχου της τουρκικής αστυνομίας.

Στο δεύτερο περιστατικό, στο Ντιγιαρμπακίρ, οι Κούρδοι άνοιξαν πυρ, με φορητούς αντιαρματικούς εκτοξευτές και φορητά όπλα, κατά Τούρκων αστυνομικών, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλον έναν.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι σκότωσαν δύο μέλη του ΡΚΚ, όπως υποστήριξαν, με τη χρήση επιθετικών ελικοπτέρων Cobra.

Από τον Ιούλιο που ο Ερντογάν έπαυσε την εκεχειρία με το ΡΚΚ, τουλάχιστον 120 Τούρκοι, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, έχουν βρει τον θάνατο από επιθέσεις του ΡΚΚ. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα οι νεκροί Τούρκοι ξεπέρασαν τους 30.

Το σοβαρό μάτωμα των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στην τουρκική κοινωνία. Σε αρκετές περιπτώσεις συγγενείς των νεκρών, επιτέθηκαν φραστικά σε εκπροσώπους του κόμματος του Ερντογάν, που επιχείρησαν να παραβρεθούν στις νεκρώσιμες τελετές.

Ακόμα και ανώτερος Τούρκος αξιωματικός, ο αδελφός του οποίου σκοτώθηκε από το ΡΚΚ, στράφηκε ανοικτά κατά του Ερντογάν, στην κηδεία του αδελφού του, κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο για την αιματοχυσία.

ΠΗΓΗ: Today’s Zaman

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: