Ισοπαλία δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Πορτογαλία, μεταξύ των διεκδικητών της εξουσίας




Ισοπαλία δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις στην Πορτογαλία, δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Ούτε ο απερχόμενος δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός, ούτε το Σοσιαλιστικό Κόμμα, καταφέρνει να πάρει προβάδισμα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του Αντόνιο Κόστα, συγκεντρώνει το 35,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 34% της κυβερνητικής συμμαχίας υπό τον πρωθυπουργό Πέντρο Κοέλιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Eurosondagem.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός προηγείται, όμως, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 41% έναντι ενός 34% γα το PS, σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από το Πορτογαλικό Καθολικό Πανεπιστήμιο.

Κανένα από τα δύο στρατόπεδα δεν μοιάζει σήμερα να είναι σε θέση να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, που έχει συμμαχήσει με τους Πράσινους, συγκεντρώνει ποσοστό 10,3% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το Αριστερό Μπλοκ ποσοστό 5,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Eurosondagem. Το 20,5% δηλώνει ακόμη αναποφάσιστο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Μπ.Γ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: