Τηλεμαχίες με Τσίπρα ζητά ο Μεϊμαράκης




Σε τηλεοπτική μονομαχία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένας ανοιχτό διάλογος με «καθαρές κουβέντες», όπως είπε χαρακτηριστικά, ώστε να αποφευχθεί «κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων».

Ζήτησε να υπάρξουν δύο τουλάχιστον τηλεμαχίες, μια με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μια δεύτερη με τον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως δέχεται προκαταβολικά όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει ο κ. Τσίπρας φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος καθώς, όπως επεσήμανε, «οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν».

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η Πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα».

Μίλησε, δε, για την ανάγκη διασφάλισης κλίματος πολιτικής σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια, την ανάγκη συναίνεσης και συνεργασίας όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρα και τέλος την ανάγκη εφαρομογής ενός νέου εθνικού προγράμματος αλλαγών, πέρα το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Ελλάδα στον δρόμο της Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής

«Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες.

»Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες; Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας. Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: