Οχι εκλογές ζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά ο Αλέξης δεν απάντησε




Το ζήτημα να μην γίνουν εσπευσμένα εκλογές, άν δεν θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση οδικού χάρτη για την ρύθμιση του χρέους, τέθηκε στο γεύμα των πολιτκών αρχηγών πρός τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές.

Κατά τίς ίδιες πηγές ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε. Στον κ. Τσίπρα επισημάνθηκε πώς μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 230 βουλευτών για να ψηφιστούν νομοσχέδια σημαντικών μεταρρυθμίσεων και να μην αιφνιδιάσει η κυβέρνηση με επίμαχα νομοσχέδια, όπως το αναμενόμενο για τη Παιδεία.

Επίσης κατα την διάρκεια του γεύματος εθίγη και το ζήτημα με τη στάση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με ενθάρρυνση πρός τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε σχετικές πρωτοβουλίες.

Εγινε ακόμη γνωστό ότι η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να εκλείψουν πλήρως γεγονότα στοχοποίησης από κυβερνητικά στελέχη προς την αντιπολίτευση.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολαντ, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Γάλλος Πρόεδρος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την συνεπή υλοποίηση των συμφωνηθέντων, σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στο γραπτό κείμενο της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και οι δύο επιβεβαίωσαν την σημασία του να τηρηθούν αμοιβαία και κατά γράμμα οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω γραπτό κείμενο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: