Φίλης: “Δεν πληρώνουμε το ΔΝΤ χωρίς συμφωνία, 5 Ιουνίου η στιγμή της αλήθειας”




Η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ που λήγει στις 5 Ιουνίου εάν μέχρι τότε δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, δήλωσε την Τετάρτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. “Τώρα τσιτώνει η διαπραγμάτευση. Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας. 5 Ιουνίου”, δήλωσε ο Φίλης στην τηλεόραση του ANT1.

“Εάν δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι τότε που να αντιμετωπίζει το πρόβλημα το χρηματοδοτικό το παρόν, δεν θα πάρουν χρήματα”.

H Αθήνα πρέπει να πληρώσει αρκετές δόσεις προς το ΔΝΤ συνολικού ύψους 1,5 δις ευρώ περίπου το Ιούνιο και βρίσκεται σε εντατικές διαβουλεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να πετύχει συμφωνία πριν ξεμείνει από ρευστό.

“Δεν υπάρχουν λεφτά για τους ξένους, όταν δεν έχουν δώσει επί ένα χρόνο”, συμπλήρωσε ο Φίλης. “Δεν έχουμε να τα πληρώσουμε και αυτό είναι αντικείμενο της συζήτησης.”

Ο Φίλης είπε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την πληρωμή μισθών και συντάξεων πριν τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ και επανέλαβε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και θα προβλέπει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και ρύθμιση του χρέους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: