Τουρκία: Ενεργειακή κατάρρευση, σαμποτάζ ή τεχνικό πρόβλημα;




Διακοπή ρεύματος σε 44 επαρχίες της Τουρκίας ταυτόχρονα υπάρχει, εδώ και λίγες ώρες, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στη χώρα. Ούτε η Άγκυρα, ούτε η Κωνσταντινούπολη έχουν ηλεκτροδότηση αυτή τη στιγμή. Τα τελευεταία λεπτά πάντως, αναφορές από την Τουρκία θέλουν το πρόβλημα σταδιακά να αποκαθίσταται.

Σύμφωνα με τουρκική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, το δικό της τεχνικό πρόβλημα ευθύνεται για τη διακοπή και το χάος. Ωστόσο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της τρομοκρατικής επίθεση κατά της Τουρκίας. Φήμες που έκαναν λόγο για έκρηξη, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε επίσης πως τα ειδικά συνεργεία αναζητούν την αιτία και απέρριψε φήμες ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας. Και αυτός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ασύμμετρης επίθεσης. «Δεν μπορώ να πω αν ήταν ή όχι κυβερνοεπίθεση», είπε.

Το πρόβλημα πάντως φαίνεται πως προήλθε στις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος σε κάποια από τις περιοχές στις ακτές του Αιγαίου, όπως ανέφεραν τουρκικές πηγές. Λόγω της διακοπής έχει σταματήσει η λειτουργία των περισσότερων εργοστασίων και όλων των ηλεκτροκίνητων μέσων συγκοινωνίας.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: