“Όμηρος” των ρωσικών αρχών η νεαρή σύντροφος του Μπόρις Νεμτσόφ




Την ανησυχία της για την ασφάλεια του 24χρονου μοντέλου από την Ουκρανία, της Άννα Ντουρίτσκαγια, συντρόφου του δολοφονηθέντος Ρώσου πολιτικού Μπορίς Νεμτσόφ, εξέφρασε η μητέρα της, φοβούμενη παράλληλα, όπως δήλωσε, ότι οι ρωσικές αρχές ίσως και να θέλουν να την παγιδεύσουν, παρουσιάζοντάς την ως ένοχη. Και η ίδια η νεαρή όμως, εξέφρασε δημόσια τη διαμαρτυρία της…

Η νεαρή είπε ότι οι ερευνητές της υπόθεσης την ανακρίνουν και δεν της απαντούν ούτε πότε θα είναι ελεύθερη να αναχωρήσει από τη Ρωσία, ούτε το για πόσο καιρί θα παραμείνει στη Μόσχα, όπου προς το παρόν κατοικεί σε διαμέρισμα φίλου, τελώντας σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.

Τις δηλώσεις τις έκανε η νεαρή μιλώντας στο δίκτυο της ρωσικής αντιπολίτευσης Dojd, όπου ανέφερε πως κανείς δεν της εξηγεί για ποιον λόγο δεν της επιτρέπεται να αναχωρήσει από τη Μόσχα και γιατί κρατείται υπό μέτρα ασφαλείας.

Οι αρχές επικαλούνται λόγους ασφαλείας. Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει δώσει στις αρχές όλες τις πληροφορίες που θα μπορούσε για να βοηθήσει τις έρευνες, οπότε η κράτησή της με το πρόσχημα της ασφάλειας είναι απαράδεκτη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: