Μόνο για μισθούς και συντάξεις δεσμεύτηκε στους FT ο Μαρδάς




Απόλυτα συμβατός με τη γενικότερη στάση της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group, εμφανίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ιδίως απαντώντας σε ερώτηση για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων της κυβέρνησης, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, το προσεχές διάστημα.

Η κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός, θα καταβάλει οπωσδήποτε μισθούς και συντάξεις στο τέλος του τρέχοντος μηνός, αλλά και την κρατική επιχορήγηση προς το ΙΚΑ, χωρίς όμως να εμφανίζεται εξίσου κατηγορηματικός όσον αφορά στην εξυπηρέτηση – κάλυψη των αντίστοιχων υποχρεώσεων που αφορούν στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας!
Παράλληλα τόνισε, ότι τα έσοδα βελτιώνονται, ενώ περικόπηκαν ήδη περιττές δαπάνες ύψους ενός δις. ευρώ από τα υπουργεία.

Ο Έλληνας υπουργός όμως χαρακτήρισε και ως «απόλυτα αβάσιμη» τη συζήτηση που διεξάγεται για τα ταμειακά διαθέσιμα, αναφέροντας ότι δεν είναι ανεπαρκή, ενώ διέψευσε παράλληλα και τη φημολογία ότι επίκειται η έκδοση IOU (σ.σ. σημαίνει «σου χρωστώ / I Owe yoU»…) ύψους 500 εκατ. ευρώ για να καλύψει μέρος των 1,7 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβληθούν έως το τέλος Μαρτίου.

Οι Financial Times, ωστόσο, αναφέρουν, ότι ο Έλληνας υπουργός απέφυγε να αναφερθεί, δεσμεύοντας έτσι εμμέσως την κυβέρνηση για την καταβολή ποσού 450 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF/ΔΝΤ) στις 9 Απριλίου, «τριπλάροντας» σχετική ερώτηση με την – εύσχημη σε κάθε περίπτωση – απάντηση, ότι το θέμα αυτό δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: