Χάνουμε και τους τελευταίους συμμάχους μας




Του Πανίκου Παναγιώτου – www.philenews.com

Κάποτε ακούγαμε τους Ελλαδίτες ομογενείς να μιλούν κολακευτικά για τους Κύπριους. «Εσείς διαφέρετε, δεν είστε διεφθαρμένοι όπως στην Ελλάδα» ήταν μια συνηθισμένη άποψη που διατυπωνόταν από αρκετούς σε δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις στον ελληνοαμερικανικό χώρο.

Τώρα, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η θέση που παρουσιάζουν, δυστυχώς, πολλοί ότι «με τέτοια διαφθορά στο νησί, χάνετε και την εθνική υπόθεση».

Η ζημιά είναι τεράστια και ο αντίκτυπος από τα σκάνδαλα προκαλεί απογοήτευση και οργή, απομακρύνοντας πλέον μεγάλο ποσοστό του κόσμου της Ομογένειας από τις προσπάθειες προώθησης και προβολής του Κυπριακού. Ό,τι δεν κατάφερε το πέρασμα του χρόνου σε βάρος του εθνικού μας θέματος, φαίνεται πως το επιτυγχάνει το διεφθαρμένο πολιτικό και τραπεζικό σύστημα του τόπου μας. Αίσχος!

Ένα πράγμα δεν μπορούν να καταλάβουν οι περισσότεροι ομογενείς. Στην Αμερική, ο πανίσχυρος χρηματιστής Μπέρναρντ Μέιντοφ, καταδικάστηκε για τις απατεωνιές του σε 150 χρόνια φυλάκιση. Στην Κύπρο, κατακλέψανε χιλιάδες αθώους πολίτες με το κούρεμα των καταθέσεων, μια από τις δυο μεγάλες τράπεζες του νησιού έκλεισε μέσα σε μια νύχτα, όσοι είχαν «εσωτερική ενημέρωση» έβγαλαν τα εκατομμύριά τους έγκαιρα στο εξωτερικό, τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ξεπουλήθηκαν, η οικονομία της πατρίδας μας διαλύθηκε, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατακόρυφα, εκατοντάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και όλοι αυτοί που έπαιξαν το βρόμικο παιχνίδι χθες και άλλοι τόσοι που συνεχίζουν να το παίζουν σήμερα, μεταξύ κομματικών, τραπεζικών, δικηγορικών και κάθε λογής διεφθαρμένων γραφείων όχι μόνο δεν έχουν οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά εμφανίζονται με θράσος απύθμενο. Αίσχος!

Με αυτή την κατάντια, ποιοι ομογενείς θα έχουν ξανά την όρεξη να συμμετέχουν σε προσπάθειες ενάντια στην τουρκική κατοχή, διεκδικώντας δικαιοσύνη για την Κύπρο, όταν η κυπριακή εξουσία (εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική) εμφανίζεται όχι απλά ανίκανη, αλλά και «ύποπτη» μπροστά σ’ αυτή την καταβαράθρωση αρχών και αξιών και σ’ αυτό το σάπιο κύκλωμα που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σε τραγικά αδιέξοδα και ασύμμετρες θλιβερές επιπτώσεις;

Χάνουμε και τους τελευταίους συμμάχους του αγώνα για δικαίωση της πατρίδας μας. Αίσχος!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: