Το μαγικό ραβδί της καλής νεράιδας




Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Κάναμε όλοι λάθος όσοι πιστεύαμε ότι δεν αρκεί μια εκλογική διαδικασία για να αλλάξουν όλα μεμιάς. Τις τελευταίες ημέρες σαν μια καλή νεράιδα να άγγιξε με το μαγικό ραβδί της τη χώρα. Και όλα ακούγονται διαφορετικά, όλα δείχνουν διαφορετικά.

Θυμηθείτε τον βραχνά του επονείδιστου μη βιώσιμου δημόσιου χρέους. Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα έγινε βιώσιμο και ανεκτό. Εκείνη η θηλιά στον λαιμό των νοικοκυριών, ο ΕΝΦΙΑ, που πριν από τις εκλογές μάλιστα είχε βρεθεί στο στόχαστρο του κινήματος «Δεν πληρώνω», ξαφνικά έγινε ο «κόκκινος» φόρος. Γιατί ακούσαμε ότι είναι πατριωτικό καθήκον να πληρώσουμε τις τελευταίες δόσεις.

Τα ταπεινωτικά emails της τρόικας έδωσαν τη θέση τους σε τιμητικά σημειώματα που τα φέρνει μάλιστα αυτοπροσώπως κοτζάμ Βίζερ.

Αλλά και εκείνη την τρόικα κατώτερων υπάλληλων των δυναστών-δανειστών με άλλο μάτι τη βλέπουμε πια, καθώς οι κ. Τόμσεν και Κοστέλο είναι πια συμπαθείς ισότιμοι συνομιλητές. Ακόμη και οι διαδηλώσεις που εδώ και πέντε χρόνια είχαν σύνθημα «Κάτω το Μνημόνιο», τώρα ξαφνικά συνεχίζονται με σύνθημα «Ζήτω το 70% του Μνημονίου».

Το Μνημόνιο δεν είναι πια το λάθος φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή, αλλά κομμένο στη μέση γίνεται η βιταμίνη για την αναζωογόνηση της χώρας. Η παράδοση της προηγούμενης κυβέρνησης στις δαγκάνες του ΟΟΣΑ, του «χαρακτηριστικότερου εκπροσώπου του διεθνούς καπιταλισμού», τώρα πια είναι συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για προώθηση πακέτου μεταρρυθμίσεων που είναι επιθυμητές από τη χώρα. Ο Ολαντρέου γίνεται εταίρος, ο δεξιός και «διεφθαρμένος» Γιούνκερ μετατρέπεται σε μεσολαβητή που στηρίζει την Ελλάδα. Και για τη συμφωνία για την οποία θα στήνονταν ικριώματα στην πλατεία Συντάγματος, τώρα θα στηθούν εξέδρες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να την πανηγυρίσουμε ως εθνική επιτυχία.

Και ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι μακρύς, ως και ο Ομπάμα ξαφνικά στοιχήθηκε πίσω από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του τρέχουν να προλάβουν ποιος θα δανείσει χωρίς κανένα αντάλλαγμα την Ελλαδίτσα. Ολα έχουν αλλάξει ή τουλάχιστον δείχνουν διαφορετικά. Είναι σαν άγγιγμα του μαγικού ραβδιού. Εκτός εάν πραγματικά μας ψεκάζουν…

www.ethnos.gr, E-mail: [email protected]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: