Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε ότι παρέλαβε την λίστα με τις μεταρρυθμίσεις




H εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διέψευσε αμέσως την πληροφορία οτι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στις Βρυξέλλες τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που της είχε ζητηθεί . “Δεν έχουμε λάβει κατάλογο. Η χρονική διορία πλησιάζει” και “η Επιτροπή συζητά με τις ελληνικές αρχές”, έγραψε στο Twitter η Μίνα Αντρέεβα.

Σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες δεν θα υπάρξει “απόφαση” των θεσμών για τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων παρά μόνο μια “πρώτη εκτίμηση” που θα παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών. Αυτοί με τη σειρά τους θα συνεδριάσουν το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα για να εξετάσουν τη λίστα αυτήν.

Νωρίτερα ευρωπαϊκή πηγή φέρεται να δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στις Βρυξέλλες τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που της είχε ζητηθεί να παρουσιάσει μέχρι σήμερα το βράδυ ούτως ώστε να λάβει την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασής της.

“Η λίστα παρελήφθη” είπε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο προσθέτοντας ότι οι ελληνικές προτάσεις θα εξεταστούν σήμερα από τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) που θα εκφράσουν την άποψή τους για αυτές.

ΠΗΓΗ: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: