Αίσιο τέλος είχε πριν από λίγο η υπόθεση ομηρίας στο ταχυδρομείο, με τον ένοπλο που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα να παραδίδεται στην αστυνομία και τους δύο ομήρους να αφήνονται ελεύθεροι. Όπως έγινε γνωστό από τη γαλλική Αστυνομία, ο ένοπλος ήταν γνωστός στις αρχές.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τεράστια είναι η ανησυχία στη γαλλική κοινωνία μετά και τη νέα περίπτωση ομηρίας στο βορειοδυτικό Παρίσι, όταν στο ταχυδρομείο της κοινότητας Κολόμπ (περιοχή ο-ντε-Σεν), εισέβαλε ένοπλος, ο οποίος πλέον κρατά δύο ομήρους.

Ευτυχώς, όπως προέκυψε, το περιστατικό δεν συνδέεται πάλι με υπόθεση ισλαμιστικής τρομοκρατίας, παρά τους αρχικούς αυτονόητους φόβους, μετά τα γεγονότα με τις δυο αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο δράστης, φέρεται από ορισμένες γαλλικές πηγές να είναι ψυχοπαθής και έχει ταμπουρωθεί μέσα στο ταχυδρομείο, κρατώντας τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ στα χέρια και έχοντας στη διάθεσή του, κατά τα φαινόμενα, χειροβομβίδες.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή κάνοντας μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή ελικοπτέρου για παν ενδεχόμενο και όλα δείχνουν ότι σε περίπτωση αποτυχία της απόπειρας διαπραγμάτευσης, θα ακολουθήσει απόπειρα εξουδετέρωσης του ενόπλου.

Θα μπορούσε να πρόκειται για ληστεία η οποία δεν εξελίχθηκε όπως την περίμενε ο ένοπλος. Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα πάντα με τα γαλλικά μέσα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: