Ενας άνθρωπος είναι όμηρος στα χέρια των αδελφών Κουασί, ανακοίνωσε πηγή της αστυνομίας, σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Νωρίτερα, σε άλλη πόλη της περιοχής, οι δύο ύποπτοι έκλεψαν αυτοκίνητο Peugeot 206. Η γυναίκα οδηγός του οχήματος αναγνώρισε τους αδελφούς Κουασί.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιος ο εντοπισμός των δύο καταζητούμενων δραστών της επίθεσης στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι σε βιομηχανική μονάδα της βόρειας Γαλλία, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρίσκεται σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας.

“Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αυτά τα δύο άτομα βρίσκονται μέσα σε αυτό το κτίριο”, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό iTELE ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Οι δύο αδελφοί Κουασί, γάλλοι υπήκοοι αλγερινής καταγωγής, διαφεύγουν τη σύλληψη μετά την επίθεση με τους 12 νεκρούς στην εφημερίδα και σύμφωνα με την αστυνομία είναι “οπλισμένοι και επικίνδυνοι”. 

Νωρίτερα σήμερα, πηγή της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος είναι όμηρος στα χέρια των αδελφών Κουασί σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Παρισιού. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Καταδίωξη των εκτελεστών και ομηρεία σε εξέλιξη

Πλησιάζει κατά πάσα πιθανότητα το τέλος του δράματος με τους ύποπτους για το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Οι δυο ύποπτοι έχουν συλλάβει ομήρους σε μια επιχείρηση δίπλα από τη Ντίσνεϊλαντ, έκλεψαν το αυτοκίνητο μιας γυναίκας και προσπάθησαν να διαφύγουν, οδηγώντας προς τον νότο, στην κατεύθυνση του Παρισιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρει καταφύγιο, μαζί με έναν τουλάχιστον όμηρο (ισχυρή πιθανότητα να είναι περισσότεροι) στην έδρα τοπικής εκτυπωτικής εταιρίας, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, όπου ένας διάδρομος απογείωσης – προσγείωσης έχει κλείσει για προληπτικούς λόγους (ενδεχομένως δυνητική απειλή εάν έχουν στα χέρια τους RPG).

Η διαφυγή τους φαντάζει πρακτικά αδύνατη, όπως από την αρχή της καταδίωξης, καθώς αφενός η βενζίνη του αυτοκινήτου θα τελείωνε και αφετέρου 4-5 ελικόπτερα δεν άφηναν με προηγμένα μέσα επιτήρησης και αισθητήρες το αυτοκίνητο να χαθεί και τώρα το κτίριο-στόχο. Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούν για «κατάσταση ομηρείας» με τουλάχιστον έναν όμηρο να βρίσκεται μαζί με τους δύο αδελφούς – τρομοκράτες αλγερινής καταγωγής.

Το αυτοκίνητο προσπάθησε να διαφύγει, όμως τόσο οι καιρικές συνθήκες (έντονη βροχόπτωση και ομίχλη όπως φαίνεται από τηλεοπτικά στιγμιότυπα), όσο και το γεγονός ότι ο αυτοκινητόδρομος στον οποίο οδηγούσαν μπορούσε να αποκοπεί σε σημείο που θα επέλεγαν οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας, προδιαθέτει για ένα σύντομο τέλος στην περιπέτεια, ας ελπίσουμε χωρίς να απειληθεί η ζωή του ομήρου.

Ο Γάλλος πρόεδρος βρισκόταν σε συνεχή σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους «επιχειρησιακούς διοικητές» και συντονίζουν τις ενέργειες της αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών που καταδιώκουν τους ισλαμιστές εγκληματίες.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA επικαλούμενος τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, «πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν να πέφτουν στην Εθνική οδό 2 μεταξύ των περιοχών Νταμαρτάν – Ον Γκοέλ και Σανεμάν στα βορειοανατολικά σύνορα του Παρισιού και ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση για τους αδελφούς τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το Charlie Hebdo».

Νωρίτερα, ένα αυτοκίνητο είχε κλαπεί πολύ κοντά στην περιοχή όπου γινόντουσαν οι έρευνες στη βορειοανατολική Γαλλία από δυο ένοπλους που μοιάζουν με τους αδελφούς. Όλο το βράδυ η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες στην περιοχή όπου οι δράστες φέρονταν να έχουν βρει καταφύγιο, ωστόσο η αναζήτηση αποδείχθηκε άκαρπη και αρχικά φάνηκε να μεταφέρεται εκ νέου στο Παρίσι, ωστόσο επίλεκτες ειδικές δυνάμεις έμειναν στη βορειοανατολική Γαλλία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: