Τσίπρας: Αναμενόμενη η επίσπευση…




Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα συγκλήθηκε στην Κουμουνδούρου, αμέσως μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στις 17 Δεκεμβρίου, μετέδωσε το MEGA.

Η είδηση έγινε γνωστή ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μετείχε σε ημερίδα για τον Γιάννη Μπανιά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε εσπευσμένα για τα γραφεία του κόμματος.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, πάντως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε αναμενόμενη την επιλογή αυτή, μετά την απόσταση του αριθμού των βουλευτών που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό από τους 180 που απαιτούνται για εκλογή Προέδρου, και υποστήριξε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι “όσο πλησιάζει η κρίσιμη ώρα της μεγάλης ανατροπής θα έρχονται μπροστά μας νέα στοιχήματα και νέα διλήμματα”, προσθέτοντας:

“Σήμερα ο στόχος είναι η εκλογική νίκη, αύριο θα είναι μια σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση για την απεμπλοκή της χώρας από την καταστροφική πολιτική της λιτότητας. Ίσως μεθαύριο το ακόμη πιο δύσκολο έργο θα είναι αυτή η μεγάλη ιστορική προσπάθεια να ανακόψουμε την κρίση και να στήσουμε ξανά την κοινωνία στα πόδια της, να δώσουμε ώθηση σε μια νέα κοινωνική συμμαχία που θα ανοίξει νέους δρόμους στο πεδίο της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης”.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: «Χαιρόμαστε που επισπεύδονται οι κάλπες που τις θέλαμε χθες» ήταν το πρώτο σχόλιο του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κουίκ, στη δήλωσή του είπε: «Οι συγκυβερνώντες επειδή ξέρουν ότι τα νέα μέτρα της τρόικας, δεν θα περάσουν από τη Βουλή, και θα έπεφταν εκ των έσω, προτιμούν να φύγουν λιγότερο επώδυνα με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του ΠτΔ, όπου δεν θα βρουν τους 180 και θα πάνε για τις εκλογές της ήττας. Χαιρόμαστε που επισπεύδονται οι κάλπες που τις θέλαμε χθες…»

Στο μεταξύ, μετά την απόφαση για επίσπευση των διαδικασιών εκλογής ΠτΔ από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, έδωσε εντολή να τεθούν σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα όλα τα όργανα και οι συντονιστικές επιτροπές του κινήματος. Επίσης την Τετάρτη στις 15:00 το μεσημέρι. στα γραφεία του κινήματος θα γίνει κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: