Το «Ποτάμι» θέλει να «παρασύρει» νέα γενιά ψηφοφόρων




Ρητορική η οποία στόχο έχει να μπορέσει να συσπειρώσει γύρω του, τον απροσδιόριστο καταρχήν – ενδεχομένως όμως υψηλό – αριθμό των ψηφοφόρων που αισθάνονται πως δεν εκπροσωπούνται από την παραδοσιακή διάρθρωση του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, αναπτύσσει το «ΠΟΤΑΜΙ» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το κόμμα παρουσίασε τις προγραμματικές του θέσεις εν όψει εκλογών, εξαπολύοντας επίθεση τόσο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τον οποία αποκάλεσε «Αριστερά σε εισαγωγικά», όσο και εναντίον των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), ενώ με τα λόγια που χρησιμοποίησε ο ιδρυτής του κόμματος, κατηγόρησε ουσιαστικά τους υπόλοιπους υποψήφιους πολιτικούς σχηματισμούς, ότι έχουν πάρει… διαζύγιο με τη λογική.

Κεντρικό θέμα στον προγραμματικό – προεκλογικό του λόγο ήταν η ανάγκη σύγκρουσης με τον λαϊκισμό, τον οποίο αποκάλεσε «σαράκι του ελληνισμού»:

«Τι θέλει το Ποτάμι ανάμεσα στο μεγάλο λάθος της δεξιάς που πολλές φορές γίνεται ακροδεξιά και στο μεγάλο λάθος της Αριστεράς με εισαγωγικά. Εμείς είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε το ατύχημα. Να επιβάλλουμε τη λογική και τη σύνεση. Να εγγυηθούμε προοδευτικές λύσεις, δικαιοσύνη, εργασία, παιδεία, εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, με ανθρώπους που ξέρουν τα θέματα, λογικούς, που ξέρουν να χτίζουν συμμαχίες χωρίς μανιχαϊσμούς».

Κατά τα άλλα, συμπλήρωσε, ότι το «Ποτάμι» θα προωθήσει και θα επιβάλει αλλαγές προς όφελος των πολλών, ενώ στόχος θα είναι να περιοριστεί η δράση των άνομων συμφερόντων, των «συντεχνιών» και των «κομματικών στρατών».

PHOTO via ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: