Ο Πούτιν δεν άντεξε στην πίεση του κόσμου… για τη βότκα!




Μπορεί στην πίεση που ασκείται στη Ρωσία με άξονα τις διεθνείς τιμές των υδρογονανθράκων να παραμένει σκληρός και άκαμπτος, επέδειξε όμως παροιμιώδη ευελιξία σε ένα θέμα που θίγει άμεσα τη ρωσική κοινωνία, αυτό της τιμής του εθνικού ποτού της Ρωσίας, της βότκας!

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ο βρετανικός «Independent», ο Πούτιν όμως παρενέβη με δηλώσεις του στο ζήτημα και είπε ότι οι υψηλές τιμές της βότκας θα ενθαρρύνουν την παραγωγή βότκας… «μπόμπας» όπως συνηθίζουμε να λέμε στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα τη σοβαρή πιθανότητα να προκύψουν προβλήματα για τον πληθυσμό, ποσοστό του οποίου ήδη αντιμετωπίζει ζητήματα υγείας εξαιτίας υπερβολικής κατανάλωσης βότκας.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το 25% όλων των ανδρών της Ρωσίας θα πεθάνει πριν συμπληρώσει τα 50 του χρόνια για διάφορες αιτίες, μεταξύ των οποίων όμως και του αλκοολισμού. Οπότε, το να αγοράζουν μη υγειονομικά ελεγμένη βότκα, θα επιδεινώσει μια ήδη επικίνδυνη κατάσταση.

Η τιμή της βότκας στη Ρωσία έχει αυξηθεί κατά 30% το τελευταίο έτος με αποτέλεσμα το ένα λίτρο να στοιχίζει περί τα 7 ευρώ…

ΠΗΓΗ: http://www.independent.co.uk/news/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: