Η Αυστραλία αρνήθηκε βίζα σε Χρυσαυγίτη




Oι αυστραλιανές Αρχές αρνήθηκαν να χορηγήσουν βίζα στον Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γεώργιο Επιτήδειο, και εκείνος ακύρωσε τπρογραμματισμένη επίσκεψή του, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ Χρήστο Μιχαηλίδη.

Ο κ. Επιτήδειος μαζί  με άλλο στέλεχος του κόμματος, τον Μιχάλη Γιανάγκονα, επρόκειτο να μεταβούν χθες, Κυριακή, στην Αυστραλία. Ο εκεί εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ιγνάτιος Γαβριηλίδης, δήλωσε ότι η μη χορήγηση βίζας στους δύο έγινε κατόπιν πιέσεων «ελληνικών και εβραϊκών οργανώσεων», και αναφέρθηκε σε «σιωνιστές» που, κατά την άποψή του, «φοβούνται την Χρυσή Αυγή».

Εκπρόσωπος του αυστραλιανού Υπουργείο Μετανάστευσης είπε ότι «η αυστραλιανή κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητά την ευθύνη της να προστατεύει την αυστραλιανή κοινωνία από τη συμπεριφορά μη Αυστραλών πολιτών, η οποία ενδέχεται να είναι και εγκληματική».

«Αν κάποιος ο οποίος κάνει αίτηση για να επισκεφθεί την Αυστραλία, κριθεί ότι μπορεί να αναπτύξει δραστηριότητες οι οποίες κρίνονται απαράδεκτες, τότε δεν του χορηγείται βίζα», κατέληξε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: