“Ημέρες Καινοτομίας” από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος




“Βάζουμε την ιδέα, ποιος και γιατί βάζει τα χρήματα;”. “Οι πρώτοι Έλληνες Γεωγράφοι υπήρξαν Καινοτόμοι ή Αντιγραφείς;”. “Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο και η διαδικασία καταχώρησης Domain Name;” Ερωτήματα όπως αυτά θα απαντηθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των “Ημερών Καινοτομίας”, που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ).

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, είναι διευρυμένο έναντι της περυσινής, τόσο όσον αφορά τη χρονική διάρκεια των εκδηλώσεων -10 ημέρες έναντι τεσσάρων το 2013, όσο και στο γνωστικό και ερευνητικό αντικείμενο που θα καλύψει, περιλαμβάνοντας και τομείς που δεν έχουν ταυτιστεί με την καινοτομία, όπως οι ανθρωπιστικές σπουδές.

“Ο θεσμός προσφέρει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει τι εστί καινοτομία, αγκαλιάζοντας πολλές πτυχές της”, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της διοργάνωσης ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου, καθηγητής Νικόλαος Μουσιόπουλος, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο ως πόλος έλξης σημαντικών ανθρώπων και ως πόλος αναφοράς για θέματα καινοτομίας, καθώς “καινοτόμες ιδέες υπάρχουν και αναζητούν πρόσφορο έδαφος για να ανθίσουν”.

Στη διάρκεια του 10ημέρου των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για θέματα δημιουργίας start-up, για την καινοτομία στο νομικό χώρο, στις ανθρωπιστικές επιστήμες και στην αστική βιωσιμότητα, αλλά και παρουσιάσεις πραγματικών success stories ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων από ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανέφερε από την πλευρά του το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ, Δημήτρης Κατσαντώνης, εξηγώντας ότι “η λογική των ημερών καινοτομίας είναι να βοηθήσει το εθνικό δυναμικό να βρει τρόπους να εκφράσει ιδέες, σκέψεις, καινοτόμες εφαρμογές”.

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και επιτυχημένα στην περσινή διοργάνωση κομμάτια των Ημερών Καινοτομίας ήταν οι συμβουλευτικές εργασίες φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου, με προτάσεις τους προς επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς, καθώς σύμφωνα με τον κ.Κατσαντώνη, έπειτα από την επιτυχία του εγχειρήματος πέρυσι, φέτος υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον, τόσο από επιχειρήσεις, όσο και από τους φοιτητές.

Οι εκδηλώσεις των ”Ημερών Καινοτομίας” θα φιλοξενηθούν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το Ολύμπιον, τη Βιβλιοθήκη του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς αλλά και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στην ιστοσελίδα:

http: //www.innovationdays.gr/index.php/registration-form.html

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: