Μεγάλη αναταραχή, μετά το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το Γέιλ: Δεκάδες συλλήψεις φοιτητών και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών μετά από παράνομη κατάληψη χώρων [video]

Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις Πηγή Photo: Screenshot via YouTube




Δεκάδες άτομα συνέλαβαν απόψε οι αρχές στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, τα οποία διαδήλωναν κατά του πολέμου στη Γάζα. Οι διαδηλωτές κατέλαβαν μια πλατεία του κάμπους, ενώ αγνόησαν επαναλαμβανόμενα αιτήματα να εκκενώσουν τον χώρο, σύμφωνα με το BBC.

Τα γεγονότα συνέβησαν την ώρα που οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους διαδικτυακά, μετά τις μαζικές συλλήψεις της περασμένης εβδομάδας και σε αυτό το επιφανές πανεπιστημιακό ίδρυμα, έπειτα από διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων, αλλά και τις καταγγελίες καθηγητών και φοιτητών για πρωτοφανή έξαρση αντισημιτισμού.

Πίσω στο Γέιλ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πανεπιστημιούπολη της σχολής Ivy League της Νέας Υόρκης, όπου την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 100 φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που είχαν δημιουργήσει ένα πρόχειρο καταυλισμό.

Μετά από αυτές τις συλλήψεις, φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έχουν δημιουργήσει καταυλισμούς σε άλλες πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης και του Πανεπιστημίου Γέιλ, όπου αρκετές δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν τη Δευτέρα το πρωί αφού αξιωματούχοι είπαν ότι αψήφησαν τις προειδοποιήσεις να φύγουν.

Στο Γέιλ, πολλοί διαδηλωτές ζητούν από το πανεπιστήμιο να περικόψει τις επενδύσεις του σε κατασκευαστές όπλων.

Η Κυριακή ήταν η τρίτη νύχτα που διαδηλωτές έστησαν σκηνές σε πρόχειρο καταυλισμό στην Beinecke Plaza, σύμφωνα με τη φοιτητική εφημερίδα Yale Daily News.

Το πανεπιστήμιο είπε ότι οι διαμαρτυρίες αυξήθηκαν σε «πολλές εκατοντάδες άτομα» το Σαββατοκύριακο.

Με πληροφορίες από BBC 

Παραλύει το ελίτ πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης από αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις: Κατάφωρος αντισημιτισμός λένε Πρύτανης και Πρόεδρος Μπάιντεν [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: