Ταξίδι στην ενδόχώρα και την ελληνική ιστορία




Για να αποκτήσει κανείς μια αληθινή αίσθηση της Ελλάδας, του παρελθόντος της, αλλά και του παρόντος, θα πρέπει να επισκεφθεί την ενδοχώρα της, υποστηρίζει η Lisa Heinrich σε άρθρο της στην εφημερίδα PIONEER PRESS με τίτλο «Tourist embraces the history of Greece from the mainland».

Πολλοί τουρίστες, όπως επισημαίνει, φθάνουν στην Αθήνα και από εκεί κατευθύνονται στα νησιά. Η γοητεία των νησιών είναι κατανοητή αλλά η ενδοχώρα ολοκληρώνει το πορτρέτο της Ελλάδας, καθώς αποτελεί ορατή μαρτυρία της πολυεπίπεδης ελληνικής ιστορίας, που βρίθει από διαρκείς επιδρομές και κατοχές από άλλους πολιτισμούς (Μινωίτες, Μυκηναίοι, Ρωμαίοι, Βενετοί, Οθωμανοί, Ιταλοί και Γερμανοί, κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο). Η ταραγμένη ιστορία της συνεχίστηκε μέχρι τη σύγχρονη εποχή, ενώ συχνά υπήρξαν και εσωτερικές διενέξεις.

Η ενδοχώρα εκθέτει επίσης επιτεύγματα αρχαίων κοινωνιών, όπως τον πρωτοκυκλαδικό πολιτισμό, 5.000 χρόνια π.Χ., που διέθετε υδραυλικά συστήματα, έναν στοιχειώδη ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκε σε αρχαίο ναυάγιο, θεραπευτικά κέντρα, τα Ασκληπιεία, προγόνους των σύγχρονων νοσοκομείων, και ιατρικά εργαλεία που μοιάζουν εκπληκτικά με αυτά που χρησιμοποιούμε σήμερα, σημειώνει η αρθρογράφος, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες εφηύραν επίσης τη δημοκρατία.

Στη συνέχεια η αρθρογράφος καταγράφει αναλυτικά τις εμπειρίες της από τις περιηγήσεις της στην Αθήνα, στο Σούνιο, στους Δελφούς, στις Θερμοπύλες, στα Μετέωρα, στην Κέρκυρα, στην Πελοπόννησο, στο Ναύπλιο, στην Επίδαυρο, στην Ακροκόρινθο και στις Μυκήνες.

http://www.twincities.com/travel/ci_26125379/tourist-embrace-history-greece-from-mainland

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: