Ανοίγματα επιχειρεί το ΑΚΕΛ σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ




‘Άνοιγμα προς το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ έκανε το ΑΚΕΛ, προσκαλώντας τους ηγέτες των δύο κομμάτων σε διμερείς συναντήσεις με στόχο την επίτευξη συνεργασίας με πολιτικό υπόβαθρο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ‘Αντρος Κυπριανού ανέφερε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με το Νικόλα Παπαδόπουλο και το Γιαννάκη Ομήρου για την πραγματοποίηση συναντήσεων.

Τα δύο κόμματα ανταποκρίθηκαν θετικά. Ο ‘Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα επιδιώξει συνεργασίες οι οποίες δεν θα έχουν πολιτικό υπόβαθρο και ότι στόχος είναι η επίτευξη συνεργασιών, εκεί και όπου υπάρχει κοινή πολιτική προσέγγιση.

Ειδικότερα για τα θέματα οικονομίας, σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ έχει βρεθεί με την ΕΔΕΚ πάμπολλες φορές στη Βουλή στο ίδιο στρατόπεδο, προωθώντας νομοθετικές ρυθμίσεις.

Παραδέχθηκε ότι με το ΔΗΚΟ υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε διάφορα κοινωνικό – οικονομικά ζητήματα, αλλά παρέπεμψε στη συνάντηση που θα έχει με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, λέγοντας πως εκεί θα διαφανεί εάν υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι πάντοτε ανοικτό σε συνεργασίες, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν συγκλίσεις στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και με αποκλειστικό γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Κύπρου και των πολιτών.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι το κόμμα του ήταν και παραμένει ανοικτό σε διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις, αναφέροντας ότι εκεί όπου υπάρχουν συγκλίσεις είναι δυνατή και η συνεργασία και η συμπόρευση, για το συμφέρον του λαού και του τόπου.

Η συνάντηση του ‘Αντρου Κυπριανού με τον Γιαννάκη Ομήρου αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΑΡ. ΒΙΚΕΤΟΣ, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: