“Βγήκαν” μαχαίρια στη ΔΗΜΑΡ για την πανωλεθρία




Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί είναι η Δημοκρατική Αριστερά μετά το εκλογικό ναυάγιο. Στο στόχαστρο όλων είναι πλέον ο Φωτης Κουβέλης για το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό της ΔΗΜΑΡ, με όλο και περισσότερα στελέχη να τον καλούν να αναλάβει τις ευθύνες του, σύμφωνα με το δελτίο του MEGA.

Χαρακτηριστικοί του κλίματος είναι οι διάλογοι ανάμεσα στον Γρηγόρη Ψαριανό και τον εκπρόσωπο του κόμματος Χρήστο Μαχαίρα από το ραδιόφωνο Βήμα Fm.

Γρ. Ψαριανός:”Αν ήμουν στη θέση του Φώτη Κουβέλη, θα είχα υποβάλλει την παραίτησή μου στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν έχω κανένα προσωπικό ζήτημα. Έχω σοβαρό πολιτικό ζήτημα, διότι εδώ και ένα χρόνο κάνει πολύ κακές πολιτικές επιλογές και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα. Περιμένω να πει ο Φώτης Κουβέλης ότι ‘ναι, σύντροφοι, εγώ φταίω’. Έτσι κάνουν οι μεγάλοι ηγέτες. Ελπίζω να ακούσει ο Φώτης Κουβέλης και η Φωτεινή Κουβέλη, η σύζυγός του”

Χρ. Μαχαίρας: “Στη δημόσια ζωή, κάθε πολιτικό πρόσωπο εκτός από τις απόψεις του, μεταφέρει το ήθος και την αισθητική του. Όσοι μιλούν στο όνομα της Δημοκρατικής Αριστεράς και των αρχών της, αυτό το γνωρίζουν και το έχουν κατά νου. Η ανασυγκρότηση του χώρου μας δεν πρόκειται να γίνει ούτε με κραυγές, ούτε με ύβρεις”

Γρ. Ψαριανός: “Ο Χρήστος ειδικά, που με ξέρει, να μη μιλάει για θέματα αισθητικής και για ύβρεις. Δεν εξύβρισα κανέναν. Κατακεραύνωσα και θα το ξανακάνω τις απαράδεκτες πολιτικές επιλογές που οδήγησαν το σκάφος μας σε ναυάγιο”.

Γρ. Ψαριανός: “Διάφορα στελέχη και ο Χρήστος Μαχαίρας, που τον αγαπώ και είναι φίλος μου, ο Χρήστος είδε φως και μπήκε εγώ είμαι εκεί από το ’68, από τη διάσπαση είμαι εκεί”

Χρ. Μαχαίρας: “Επειδή λέει ο φίλος μου ο Γρηγόρης ότι είδα φως και μπήκα, αυτό που θέλω να του πω είναι ότι δεν υπήρχε κανένα φως γιατί είχε φροντίσει να σπάσει όλες τις λάμπες”.

Για στρουθοκαμηλισμό κατηγόρησε την Αγίου Κωνσταντίνου ο Βασίλης Οικονόμου. “Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν μικρομεγαλισμό, έχουν βάλει το κεφάλι στην άμμο και παριστάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα. Αλλά αυτή είναι η στρουθοκάμηλος” είπε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

Για δεινή ήττα το βάρος της οποίας φερει ο Φωτης Κουβέλης, έκανε λόγο ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, όπου αναφέρει τρεις λόγους που οδήγησαν στη συντριβή. “Αισθανόμαστε βαθιά πικρία που βλέπουμε το κόμμα μας να απειλείται με εξαφάνιση γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον πρόεδρό Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα που εκ των πραγμάτων απέτυχαν” αναφέρει μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα δυναμώνουν οι επικριτικές φωνές και από εκείνους που στήριζαν τις επιλογές του Φώτη Κουβέλη, καθώς πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπογράφουν κείμενο ενότητας για την επόμενη μέρα απορρίπτοντας την απομόνωση του κόμματος στο θέμα της κεντροαριστερας. “Από την άλλη η διασπορά και ο κατακερματισμός των κεντροαριστερών, σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων όχι μόνο διευκολύνει τη συντηρητική διακυβέρνηση της χώρας αλλά το χειρότερο δημιουργεί σύγχυση στον πολίτη ως προς τις ιδεολογικές και πολιτικές διαχωριστικές γραμμές” σημειώνουν.

“Εμείς είμαστε ένα κόμμα δημοκρατικό, το οποίο θα κουβεντιάσει τα ζητήματα αυτά. Αν θέλετε, ήθελα μια πιο αυτοκριτική από την πλευρά της πρώτης δήλωσης του Φώτη Κουβέλη” υποστήριξε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημ. Χατζησωκράτης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

ΠΗΓΗ: MEGA CHANNEL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: