Σαμαράς: Βγαίνουμε από την κρίση – Τσίπρας: Ο λόγος ανήκει στους πολίτες




Στο 394 εκλογικό τμήμα στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο εκλογικό τμήμα συνοδευόμενος από την σύζυγο και την κόρη του και εκεί τον περίμεναν αρκετοί συμπατριώτες του και υποψήφιοι δήμαρχοι του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Ο πρωθυπουργός, βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα δήλωσε ότι: «ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Δημοκρατικά και ενωτικά βγαίνουμε από την κρίση».

Στο 2ο εκλογικό Τμήμα, στο 8ο δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων, ψήφισε στις 10.15 το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στις τοπικές κοινωνίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες εκλέγουν τους καλύτερους δημάρχους και τους καλύτερους περιφερειάρχες. Και ελπίζουμε η επιλογή και αυτής και της επόμενης Κυριακής να είναι μια επιλογή που θα βοηθήσει την ανάπτυξη, την απασχόληση τις καλές υπηρεσίες του δημότη και σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο».

Τον κ. Βενιζέλο υποδέχθηκαν ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου, στελέχη του κόμματος και πολίτες της περιοχής.

Την ώρα που έκανε τη δήλωση μια μικρή ομάδα ατόμων στην αυλή του σχολείου φώναξε συνθήματα εναντίον του και της κυβέρνησης.

Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ ÁËÅÎÇÓ ÔÓÉÐÑÁÓ ØÇÖÉÓÅ ÓÔÇ ÊÕØÅËÇ (EUROKINISSI/ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ)

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα γιατί ο λόγος ανήκει στους πολλούς, στους πολίτες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σήμερα ο λαός, «θα κάνει το πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για να αλλάξουν ηγεσία οι πόλεις και οι περιφέρειες. Ένα σημαντικό βήμα για να αλλάξει σελίδα η πατρίδα μας».

Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ

«Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσει να σταθεί όρθιος ο λαός μας,, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό που λείπει σήμερα από τη χώρα μας, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα μονοπώλια το κεφάλαιο την ΕΕ τις κυβερνήσεις τους και απέναντι στις αντιλαϊκές τοπικές αρχές σε Δήμους και Περιφέρειες. Για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα και κυρίως να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση σύγχρονων λαϊκών αναγκών» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Νέα Ιωνία.

«Οι πολίτες διεκδικούν με την ψήφο τους μια αυτοδιοίκηση δημοκρατική, προοδευτική και αλληλέγγυα προς την κοινωνία που δοκιμάζεται» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 41ο-42ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στου Γκύζη. «Η τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού καλείται να επιτελέσει το έργο της, να σταθεί δίπλα στον πολίτη, να δώσει λύση στα προβλήματά του» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος άσκησε σήμερα το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας και σε δήλωσή του κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν τις επιλογές των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, απορρίπτοντας στα πρόσωπά τους “τα μνημόνια”.

“Θέλω να θυμίσω στους Έλληνες πολίτες ότι δεν θα πρέπει αύριο το πρωί να επιτρέψουμε να κάνουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου την επόμενη των δημοτικών εκλογών του 2010. Να μην πουν δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε τα μνημόνια» είπε ο κ.Καμμένος.

Τέλος συνεχάρη τους υποψήφιους για τον προεκλογικό τους αγώνα, και ευχήθηκε στους υποψήφιους του κόμματός του “καλά αποτελέσματα”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: