Επιστολή υπέρ των ελληνικών προσπαθειών για ανάκαμψη




Επιστολή του Pierpaolo Barbieri, συμβούλου στη δεξαμενή σκέψης Institute of New Economic Thinking με έδρα τη Νέα Υόρκη, καταγγέλλει την αρθρογραφία του συντάκτη των FINANCIAL TIMES, Wolfgang Münchau, εστιάζοντας στο τελευταίο του άρθρο με τίτλο ‘This could be the moment for Greece to default’ («Don’t Jeopardise the Greeks’ Efforts»).

O Barbieri αποκαλεί τον Münchau ανεύθυνο, καθώς προωθεί μια λανθασμένη πρόβλεψη (περί χρεοκοπίας της Ελλάδας) ακριβώς τη στιγμή της ελληνικής επιτυχίας (έξοδο στις αγορές) και μιας επιτυχημένης συμφωνίας στην ευρωζώνη (συμφωνία για το μηχανισμό επίλυσης τραπεζικών κρίσεων, τραπεζική ένωση).

Ο Barbieri υπενθυμίζει παλαιότερα δημοσιεύματα με την υπογραφή του Münchau, όπου ο συντάκτης εκτιμούσε ότι η ευρωζώνη θα καταρρεύσει άμεσα και η Ελλάδα θα εξέλθει του ευρώ, εκτιμήσεις που διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα.

‘Σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από αντανακλαστικότητα, η ανακύκλωση τέτοιων ασθενών επιχειρημάτων περί ειδυλλιακής εξόδου από την ευρωζώνη διακινδυνεύουν όλες τις γενναίες προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης και απειλούν την εμβρυακή ανάκαμψη και τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών’, καταλήγει ο Barbieri.

http://www.ft.com/cms/s/0/44fe7dfa-c4ae-11e3-8dd4-00144feabdc0.html?siteedition=uk

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: