Ο κ. Ομπάμα προειδοποίησε τη Μόσχα και μετά πήγε σε πάρτι χορηγών του κόμματός του




Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε έκτακτη δήλωσή του από τον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ότι ανησυχεί βαθύτατα από πληροφορίες ότι παρατήρηθηκαν ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις μέσα στην Ουκρανία και προειδοποίησε τη Μόσχα να μην παραβιάσει την εδαφική κυριαρχία και ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι ρευστή τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος επέλεξε να δώσει δραματικό τόνο στην προειδοποίηση του προς τη Ρωσία. Οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας, είπε, είναι εξαιρετικά αποσταθεροποιητική.

Ο κ. Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους του και θα επικοινωνήσει με τους ηγέτες της Ρωσίας, όπως έχει πράξει και τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν με τη διεθνή κοινότητα και δηλώνουν ότι θα υπάρξει κόστος για οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία,”

Σύμφωνα με επίσημη διαρροή ο πρόεδρος Ομπάμα αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει την προειδοποίηση προς τη Μόσχα, όταν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας, ότι δηλαδή η Ρωσία προχώρησε σε στρατιωτική εισβολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την δήλωση-προειδοποίηση προς τη Μόσχα, ο κ. Ομπάμα πήγε σε πάρτι χορηγών του Δημοκρατικού Κόμματος… 

Πριν από την έκτακτη δήλωση του Προέδρου, η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Σαμάνθα Πάουερ εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία της χώρας της για τις πληροφορίες ότι η Μόσχα έχει αναπτύξει στρατιωτικές μονάδες στην Κριμαία

Η κ. Πάουερ είπε ότι «είμαστε σοβαρά ανήσυχοι από τις εκθέσεις για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία» και έκανε έκκληση για την άμεση αποστολή μιας ανεξάρτητης διεθνούς αποστολής διαμεσολάβησης στην Ουκρανία.

Photo by @markknoller                 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: