Λαβρόφ προς Κέρι: η αντιπολίτευση της Ουκρανίας δεν τήρησε τη συμφωνία




Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διεμήνυσε σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ότι οι αντίπαλοι του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεν τήρησαν την συμφωνία για την διευθέτηση της πολιτικής κρίσης που υπέγραψαν την Παρασκευή και κατέλαβαν την εξουσία.

Στην δεύτερη επικοινωνία τους τις τελευταίες δύο ημέρες, ο Λαβρόφ επισήμανε στον Τζόν Κέρι ότι πλέον το πιο σημαντικό πράγμα είναι να φροντίσουν όλες οι πλευρές για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, για την επίτευξη της οποίας μεσολάβησαν τρεις Υπουργοί Εξωτερικών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Λαβρόφ στον Κέρι και πάντα κατά την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η ουκρανική αντιπολίτευση παραβιάζει τη συμφωνία, έχοντας στην πράξη καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο, αρνούμενη να αφοπλιστεί και συνεχίζοντας να βασίζεται στη βία.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η διπλωματία της Ρωσίας ανακοίνωσε απόψε ότι αποφάσισε να ανακαλέσει τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουκρανία στη Μόσχα για διαβουλεύσεις σχετικά με την «επιδεινούμενη κατάσταση» στο Κίεβο, μία ημέρα μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης στην Ουκρανία και την ανάγκη να υπάρξει μια συνεκτική ανάλυση της κατάστασης, ελήφθη η απόφαση να ανακληθεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουκρανία στη Μόσχα για διαβουλεύσεις», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: REUTERS, AFP, ANA-MPA – Φωτογραφία: Έθνος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: